L'Assemblea de la Bici reclama una app que permeti denunciar els vehicles que ocupin els carrils bici

L'app Seguretat Ciutadana Vic permet als ciutadans fer fotos i enviar-les a la Guàrdia Urbana per sancionar els infractors

L'aplicació mòbil App&Town Compagnon rebrà demà el  premi Creu Roja a la Innovació Tecnològica
L'aplicació mòbil App&Town Compagnon rebrà demà el premi Creu Roja a la Innovació Tecnològica | Ampans
Sergi Baixas
27 d'agost del 2020
Actualitzat a les 19:06h
L'Assemblea de la Bici de Sant Cugat s'ha fet ressò de l'app de Seguretat Ciutadana de Vic. L'aplicació de la capital d'Osona permet als ciutadans fer fotografies per denunciar els vehicles que ocupin els carrils bici de la ciutat o cometin altres infraccions. Un cop feta la imatge, es pot enviar a la Guàrdia Urbana que es dirigirà fins al lloc dels fets i a l'infractor per sancionar-lo.

Des de l'associació santcugatenca demanen a l'equip de govern poder també disposar d'aquesta eina que utilitza tecnologia Smartphone per denunciar infraccions per part de conductors. Una demanda per major control viari per part dels ciclistes que a les xarxes s'ha disparat des de la inauguració de l'Anella Verda.

Per altra banda, aquesta aplicació també ofereix funcions d'alertes per a la ciutadania, informació pedagògica sobre seguretat preventiva i vial i informació d'interès. A més, inclou un servei de trucades telefòniques ràpides per als serveis d'emergències amb enviament de geolocalització.