La Policia Verda torna a circular pels carrers de Sant Cugat

Les patrulles aniran en bicicleta per consolidar una policia municipal sostenible i de proximitat

Els agents també vetllaran pel correcte ús de l'Anella Verda i dels carrils bici de la ciutat
Els agents també vetllaran pel correcte ús de l'Anella Verda i dels carrils bici de la ciutat | Sergi Baixas
07 d'agost del 2020
L'Ajuntament de Sant Cugat recupera la Policia Verda. A  partir d'aquest mes d'agost, agents voluntaris de la Policia Local patrullaran amb les quatre noves bicicletes que ha adquirit el cos. L'alcalde accidental, Francesc Duch, explica que l'objectiu és "consolidar la policia municipal com a policia sostenible i de proximitat" que tingui cura del medi ambient. La Policia Verda ja es va instaurar temporalment l’estiu del 2014 amb aquesta finalitat.

Així doncs, l'ús d'aquests nous agents afavorirà la rapidesa d'intervenció en determinades ocasions en llocs inaccessibles pels cotxes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, apunta que la Policia Verda permetrà accedir amb més facilitat a pistes forestals, zones boscoses, parcs i corriols com les àrees de Collserola. També s'encarregaran de vigilar i multar les infraccions comeses a l'Anella Verda, per assegurar el seu ús correcte.

La voluntat és afavorir la creació d'un nou sector per esdevenir un cos "dinàmic" en el qual una vintena d'agents s'han mostrat interessats. Aquests agents rebran formació específica en un futur per ocupar-se dels delictes mediambientals i del benestar animal. Les bicicletes tenen un suport de sistema elèctric -cal pedalejar perquè funcioni- que resultarà "ideal" per circular en districtes com la Floresta o les Planes. Carol ha avançat que s'espera que la nova comissaria de districtes prevista a Valldoreix esdevingui la seu de la Policia Verda.

La Policia Verda tindrà les mateixes atribucions que la resta del cos de seguretat. Per tant, podrà posar sancions, practicar identificacions i dur a terme qualsevol altra funció que sigui necessària.