Sant Cugat i la Covid-19: el registre històric de positius des de l'inici de la pandèmia

La taxa estandarditzada de contagis del municipi per cada 10.000 és de 116,5

Gent amb mascareta al centre de Sant Cugat.
Gent amb mascareta al centre de Sant Cugat. | Sergi Baixas
07 d'agost del 2020
Actualitzat a les 11:45h
Com a tot Catalunya, el coronavirus va entrar amb força a Sant Cugat. Els mesos de març i abril van ser especialment preocupants arribant a una mitjana superior de 15 casos positius per dia; inclús alguna vegada registrant més de 50 casos positius en tan sols 24 hores. Uns dies crítics enmig d'un col·lapse sanitari del conjunt del país. 

Amb l'arribada del confinament però, les dades van començar a disminuir dràsticament. Durant el mes de maig, la mitjana santcugatenca havia baixat a dos casos diaris, i amb l'entrada de juny, els números s'havien reduït fins a gairebé un cas cada dia. No obstant, amb l'arribada de l'estiu, des de mitjans de juliol la tendència tornava a pujar. Després de setmanes d'aïllament al Vallès Occidental dels rebrots que estaven tenint lloc arreu del país, els invisibles murs van acabar caient.

I és que en les últimes dues setmanes, la ciutat ha registrat més d'un centenar de casos positius de Covid-19. En concret, 105 casos a divendres 7 d'agost. La mitjana actual torna a ser d'uns set casos diagnosticats per dia; unes xifres similars a les de finals d'abril. A dia d'avui, Sant Cugat suma en el comptador total 917 casos positius de coronavirus i 7.248 sospitosos des de l'inici de la pandèmia. Per tant, amb una taxa estandarditzada de contagis per cada 10.000 ciutadans de 116,72 en una població de 91.006 habitants.
 

L'impacte del coronavirus a Sant Cugat des de l'inici de la pandèmia Foto: Hermes Infogràfics

 
El risc de contagi a la comarca torna a ser alt, i ciutats com Sabadell, Terrassa o Ripollet estan a punt d'entrar de nou en una situació crítica que requeriria de mesures més dràstiques per evitar la propagació del virus i evitar repetir un escenari similar al de l'inici de la crisi sanitària.