coronavirus

El Sang Cugat Fantàstic 2020 obrirà amb l'estrena mundial d'«Ill: Final Contagium»

L'edició conjunta del Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic escalfa motors amb una edició plena de sang i ensurts

per NacióSantCugat, 5 d'agost de 2020 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Sang Cugat Fantàstic 2020 torna amb força. L'edició conjunta del Sang Cugat i el Sant Cugat Fantàstic escalfa motors per donar la benvinguda al curs escolar amb molta sang i ensurts. Un festival que enguany, obrirà amb la premiere mundial del film Ill: Final Contagium.


La pel·lícula, dirigida per Lucio A. Rojas, Domiziano Christopharo, Kai E. Bogatski i Lorenzo Dante Zanoni, mostra la pandèmia d’un nou virus experimental creat per un científic boig a Xile i explica, amb quatre històries, com l’agressiu patogen s'estén per tot el món a través dels diners.

Durant el transcurs del festival cinematogràfic, els Cinemes de Sant Cugat projectaran fins a 17 pel·lícules, amb els assassins i els virus com a protagonistes, del 17 al 27 de setembre acompanyades de diverses presentacions de llibres. Una "picada d'ullet" a la situació mundial actual provocada per la Covid-19.


També si podran veure els films I am Toxic de Daniel de la Vega; La última navidad del universo de David Muñoz i Adrián Cardona; Infection de Flavio Pedota; o Reborn de Julian Richards. Enguany, el festival estarà dividit en dues parts: novel·la i cinema negre del 17 al 24 de setembre i cinema fantàstic i de terror del 25 al 27 de setembre. 

El gènere negre es reivindica


La IV edició del Sang Cugat inclourà un nou programa de novetats literàries i un augment considerable de novetats en l'àmbit cinematogràfic. L'apartat novel·lesc portarà a la ciutat més de  20 autors entre els quals s’han confirmat ja la presència de Andreu Martín, Pep Prieto, David Marín, Irenen Solanich i Assumpta Margenat entre d’altres. En total es presentaran unes 30 novetats literàries amb la participació de més de 10 editorials.

A més, també s'inclouran set pel·lícules, tres de les quals son preestrenes a Catalunya. Tocats de foc, una adaptació cinematogràfica de la novel·la homònima de Manuel de Pedrolo dirigida per Santi Lapeira; Dolorosa Gioia de Gonzalo López-Gallego; i i el debut de l'actor mexicà Gael García com a director.

Davant de les restriccions imposades per les autoritats sanitàries per evitar el contagi de coronavirus, l'aforament de la sala quedarà reduït i caldrà deixar dues butaques buides a dreta i esquerra de cada nucli de convivència. Serà obligatori dur mascareta, es desinfectarà l'espai després de cada sessió i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic. 
 

Participació