1 de 10
Mobilitat

El Funicular de Vallvidrera tanca durant el mes d'agost per millorar el servei

Aquests treballs permetran optimitzar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat del funicular

Imatge del Funicular de Vallvidrera | trenscat
per NacióSantCugat, 4 d'agost de 2020 a les 13:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) iniciarà el proper dilluns 10 d'agost, les tasques de revisió anual del Funicular de Vallvidrera. Uns treballs que s'allargaran durant prop de tres setmanes fins al 28 d'agost. Durant aquest període, FGC garantirà la mobilitat dels usuaris habilitant un servei alternatiu per carretera amb autobusos i taxis. 

Els punts de parada seran els mateixos del Funicular: Peu del Funicular, Carretera de les Aigües i Vallvidrera Superior; amb el mateix horari que el servei habitual. Tot plegat, per optimitzar la qualitat, la fiabilitat i la puntualitat del Funicular, així com el confort de les persones que l'utilitzen diàriament. Les tres estacions van sumar, l'any 2019, més d'un milió de passatgers.


Així doncs, la principal tasca a desenvolupar enguany serà la substitució del cable tractor del Funicular. Una actuació que es completarà amb la substitució dels aïllaments de les politges que permetrà optimitzar la detecció de possibles anomalies en el funcionament de les mateixes.

Per altra banda, FGC instal·larà un nou sistema de monitorització de l'escomesa elèctrica per tal de comptar amb un històric de consums i incidències que permetran implantar estratègies d'estalvi d'energia i optimitzar la resolució de les possibles incidències elèctriques. Tanmateix, també es rehabilitaran els dos fossars ubicats a les estacions de Peu del Funicular i Vallvidrera Superior. 


 

 

Participació