ERC demana formalment que el Govern es personi en la causa del 3%

Aragonès ja ha fet la petició al secretari del Govern per seguir l'exemple de l'Ajuntament de Sant Cugat mentre que Budó va refredar ahir la proposta

El conseller d'Economia, Pere Aragonès, al costat del president del Govern, Quim Torra
El conseller d'Economia, Pere Aragonès, al costat del president del Govern, Quim Torra | ACN
NacióDigital
04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 10:10h
Pere Aragonès ha demanat formalment que el Govern es personi en la causa contra el 3% sobre el presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), que va acabar d'instruir-se la setmana passada; seguint l'exemple de l'Ajuntament de Sant Cugat. El vicepresident ja va anticipar durant el cap de setmana a al mateix municipi vallesà aquesta voluntat i aquest dilluns, el dia abans que se celebri l'últim consell executiu del curs, va traslladar la petició al secretari del Govern perquè la qüestió s'abordi en la reunió d'aquest migdia. 

Aragonès considera que amb el cas 3% es podria haver produït un "perjudici als interessos de la hisenda pública" i això, diu, fonamenta la personació de la Generalitat en la causa. El jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, després de cinc anys d'instrucció, ha processat CDC però també el PDECat, així com una trentena de persones, entre exalts càrrecs del Govern i empresaris vinculats a la trama. Des del partit postconvergent és va acusar el vicepresident de fer "partidisme" demanant que el Govern exerceixi d'acusació en el judici. 

La qüestió s'abordarà aquest dimarts i no genera consens dins de l'executiu. Dilluns, la portaveu, Meritxell Budó, i la consellera d'Empresa, Àngels Chacón, no s'hi van oposar però sí que ho van refredar. En una entrevista a RNE, Budó va dir que el Govern "valorarà en el seu moment" si es persona en el cas 3%.