L'Ajuntament de Sant Cugat estudiarà posar vigilància al Monestir si augmenta el vandalisme

Les pintades que van aparèixer a la façana han costat 500 euros als santcugatencs

Les pintades a la façana del Monestir.
Les pintades a la façana del Monestir. | Sergi Baixas
03 d'agost del 2020
Les pintades que van aparèixer la setmana passa a la façana del Monestir de Sant Cugat, han tingut un cost de 500 euros pels santcugatencs, ja que s'han pagat de diner públic local. En declaracions als mitjans, la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que en una de les pintades es va haver de fer "un tractament específic" perquè es tractava de pedra històrica. 

Madrona ha assegurat que a hores d'ara l'Ajuntament no es planteja implementar cap mena de vigilància "però ens haurem de plantejar algunes actuacions si es van produint més fets vandàlics a l'entorn del Monestir", ha afegit.

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya va ser l'encarregat de determinar el procediment a seguir per tal de no malmetre la pedra del conjunt monumental. 

Pel que fa a les obres de manteniment, Madrona ha explicat que el Consistori té diversos convenis amb la Generalitat de Catalunya i la Diputació. Actualment s'està pendent de posar uns vitralls a la façana sud i està previst seguir amb diversos treballs de restauració, com a mínim, fins a l'any 2023.