Junts per Sant Cugat dona suport a l'Ajuntament en la personació com a acusació particular en el Cas Palau

La líder de l'oposició ha insistit en que el partit condemna tota mena de corrupció "vingui d'on vingui"

Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat.
Carmela Fortuny portaveu de Junts per Sant Cugat. | Josep M. Montaner
NacióSantCugat
31 de juliol del 2020
Actualitzat el 02 d'agost a les 10:26h
La líder de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, ha expressat que des del partit local "donem suport a l'Ajuntament en totes aquelles accions que cregui necessàries que ha d'emprendre per aclarir qualsevol dubte al respecte" en relació amb la decisió de l'actual govern local de presentar-se com a acusació particular en el Cas Palau. 

En unes declaracions, la portaveu del principal partit a l'oposició, ha insistit en " la més ferma condemna la corrupció vingui d'on vingui". També hi dona suport el líder de Cs, Aldo Cirprián, que en una piulada expressa que li sembla "encertat". De tota manera, reclama l'auditoria sobre Teyco "que va quedar congelada amb el nou govern". 

Aquesta decisió s’ha pres després de fer-se pública la interlocutòria dictada pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, on s’acusa aquestes formacions del cobrament del 3% a canvi d'adjudicacions públiques a Catalunya. El jutge instructor, José de la Mata, veu indicis d'organització criminal, frau, suborn, tràfic d'influències i blanqueig.

En aquesta interlocutòria queda patent que, de ser certs els fets, l’Ajuntament té la condició de perjudicat, com per exemple en el cas de la construcció d’un edifici de promoció municipal a la plaça dels Rabassaires.