L’Ajuntament de Sant Cugat es presenta com a acusació particular en el cas del 3%

Aquesta decisió s’ha pres després de fer-se pública la interlocutòria dictada pel jutge José de la Mata, que investiga aquest cas de presumpta corrupció política que afecta l’antiga CDC i el PDeCAT

Equip de govern de Sant Cugat.
Equip de govern de Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
NacióSantCugat
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 20:20h
L'endemà de conèixer que uns pisos socials també formen part investigada dins de la causa de corrupció de CDC, que ara també la Justícia apunta al PDECat, l'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit presentar-se com a acusació particular en el cas del 3%. 

Aquesta decisió s’ha pres després de fer-se pública la interlocutòria dictada pel Jutjat Central d’Instrucció número 5 de l’Audiència Nacional, on s’acusa aquestes formacions del cobrament del 3% a canvi d'adjudicacions públiques a Catalunya. El jutge instructor, José de la Mata, veu indicis d'organització criminal, frau, suborn, tràfic d'influències i blanqueig.

En aquesta interlocutòria queda patent que, de ser certs els fets, l’Ajuntament té la condició de perjudicat, com per exemple en el cas de la construcció d’un edifici de promoció municipal a la plaça dels Rabassaires. 

En aquest sentit, l'alcaldessa Mireia Ingla assegura que "estem cansats i tristos de veure el nom de Sant Cugat lligat a casos de presumpta corrupció i mala praxis". La republicana manifesta que "és el moment de fer alguna cosa" mentre apunta que el tripartit porta un any "entregant periòdicament documentació a la Fiscalia".

Remarca que la sentència del Cas Palau condemna Convergència per corrupció i conclou que la ciutadania de Sant Cugat va pagar per adjudicacions i obres un sobrecost que es va "embutxacar aquest partit polític", en relació a la sentència del Suprem on confirmava que CDC va cobrar comissions il·legals per l'adjudicació de la construcció del PAV 3 de la ciutat. 

"Crec que la manera més honesta i contundent de defensar els interessos de la ciutat i la seva gent és que la nostra institució comparegui en aquest procediment judicial”, sentencia Ingla.

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Transparència, Bon Govern, Participació i Barris explica que el tripartit compareixerà com acusació particular perquè presumptament, l'Ajuntament s'ha vist afectat i perjudicat en un cas de corrupció política. "Nosaltres tenim una posició activa i militant contra la corrupció i, en cas que els fets siguin provats, volem recuperar tots els recursos públics que s’hagin pogut perdre”, conclou la cupaire.