Ada Munté: «M'agradaria dedicar-me a fer guions, crear històries»

Entrevista publicada el 28 de juliol de 2020 |La jove de 17 anys té clar que vol estudiar Comunicació Audiovisual a l'UPF

Ada Munté, la jove santcugatenca que ha tret la millor nota de la selectivitat.
Ada Munté, la jove santcugatenca que ha tret la millor nota de la selectivitat. | Cedida
27 d'agost del 2020
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada. | Ada Munté Muñiz té 17 anys, viu a Mira-sol i és una de les cinc alumnes que han tret la millor nota a la selectivitat més insòlita de la història. La jove santcugatenca és estudiant de l'Institut Arnau Cadell, situat a Valldoreix, i ha tret un 9,9. En una entrevista amb NacióSantCugat explica que fa molt temps que té clar que es vol dedicar a l'àmbit de la Comunicació Audiovisual, concretament a la redacció de guions.

- T'esperaves aconseguir aquesta nota?

- És molt difícil treure aquesta nota. Sabia que la selectivitat m'havia anat prou bé però no sé si tant com per un 9,9. Tot i això, per exemple l'examen d'Història ens l'esperàvem més difícil, com el de l'any passat.

- Quin batxillerat has estudiat i quina nota mitjana ha tret?

- He fet l'humanístic amb Literatura Castellana, que de fet va ser l'examen que més em va costar perquè és més subjectiu. La nota mitjana de batxillerat ha estat d'un 9,86.

- Què tens previst estudiar de cara al setembre?

- Fa temps que tinc clar que vull estudiar Comunicació Audiovisual i ho faré a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). M'agradaria dedicar-me a fer guions, crear històries.

- Com ha estat fer la selectivitat amb el coronavirus?

- El més dur va ser que s'ajornés un mes perquè havies de seguir estudiant quan tenies previst haver acabat i estar de vacances. Però una vegada han passat els nervis, l'experiència va ser molt positiva.

- En quin sentit?

- Pel fet d'haver de mantenir les distàncies, només érem deu alumnes en una mateixa sala i en molts casos estàvem amb gent coneguda de manera que va ser bonic, en certa manera.

- Vas aprofitar l'ajornament dels exàmens per estudiar?

- Sí però va ser difícil mantenir la motivació quan no tenies previst estudiar.

- Com vas encarar la selectivitat quan vas haver d'acabar el curs telemàticament?

- Suposo que depèn de la persona. A mi m'ha ajudat perquè les classes telemàtiques eren més eficients, no perdíem tant el temps. Però d'altra banda és veritat que en molts casos et senties sol i aïllat.

- Sempre has estudiat a Sant Cugat?

- Sí, primer al Ferran i Clua i després a l'Arnau Cadell.

- Què t'agrada fer en el teu temps lliure?

- Des de petita que toco al piano a l'escola municipal de música Victòria dels Àngels i també faig Karate al pavelló.

Ara que ja té les notes, ha certificat les seves sensacions: a Història, Llatí, Llengua Castellana i Anglès ha obtingut un 10. Pel que fa a Llengua Catalana, la nota del seu examen ha estat un 9,5, mentre que a Literatura Castellana ha obtingut la puntuació més baixa de totes les seves proves, amb un 8,5.

De cara a aquest estiu, lamenta que la pandèmia l'ha obligat a desfer el viatge que tenia planificat a l'estranger amb la seva família i tampoc podrà veure els amics tant com voldria. De moment explica que és de vacances al Delta de l'Ebre i preveu dedicar les properes setmanes "a descansar".