Uns pisos socials a Sant Cugat, entre les noves adjudicacions investigades del Cas Palau

El govern local ha entregat nova documentació requerida per la Fiscalia als Mossos d'Esquadra

Consell nacional del PDECat del 14 de desembre del 2019
Consell nacional del PDECat del 14 de desembre del 2019 | PDECat
Bernat Surroca / Anna Mira
31 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:40h
El final de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), ara ja en procés legal de liquidació, ha estat marcat pels escàndols de corrupció. Una taca que la Justícia fa ara més gran i que amplia també al PDECat. El magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata, que instrueix la causa coneguda com "el 3%" pel finançament irregular del partit, ha proposat jutjar totes dues organitzacions, entre una cinquantena més de persones i empreses, per un delicte d'organització criminal, frau, suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capitals. 

Tot plegat, en plena refundació de l'espai postconvergent i amb un nou partit, el de Carles Puigdemont, que va començar a caminar fa menys d'una setmana i que negocia quina relació ha de tenir amb el PDECat, formació continuadora de CDC.

Ara l'Audiència Nacional ha ampliat la causa i entre les noves adjudicacions investigades hi apareixen uns pisos socials a Sant Cugat. En aquest sentit tant l'alcaldessa, Mireia Ingla, com el tinent d'alcaldia, Pere Soler, han mostrat a la xarxa el seu rebuig als casos de corrupció que segueixen esquitxant la ciutat després de la sentència del Suprem on confirmava que CDC va cobrar comissions il·legals per l'adjudicació de la construcció del PAV 3 de la ciutat. 

"Trista i emprenyada", ha expressat Ingla en una piulada on també informa que aquest dijous el govern local ha tornat a entregar documentació requerida per la Fiscalia als Mossos d'Esquadra.