Sant Cugat finançarà el 50% de la compra de bicicletes

L'Ajuntament obre 42 línies de subvencions relacionades amb la lluita contra el canvi climàtic

Un ciclista al Monestir de Sant Cugat.
Un ciclista al Monestir de Sant Cugat. | Adrià Costa
NacióSantCugat
30 de juliol del 2020
Actualitzat el 31 de juliol a les 16:03h
Sant Cugat finançarà el 50% del cost de la compra de bicicletes -elèctriques incloses-, amb un topall màxim de 500 euros, per fomentar una mobilitat més sostenible i l'ús de la xarxa de carrils bici de la ciutat. Es tracta d'una de les 42 línies de subvencions ambientals que el tripartit ha obert amb l'objectiu de potenciar l'estratègia davant la lluita contra el canvi climàtic.

Enguany, les subvencions s'han adaptat als eixos de la Declaració d'Emergència Climàtica de Sant Cugat amb les aportacions ciutadanes fetes en el marc de la Taula per a l'Emergència Climàtica. En concret s'hi destinaran un total de 15.000 euros, una partida que l'Ajuntament es compromet a ampliar per tal d'atendre el màxim nombre de sol·licituds possibles. 

L'aposta de subvencionar part de la compra de bicicletes es complementa amb altres importants actuacions que s'estan duent a terme per promoure l'ús de la bici, com l'implementació definitiva de l'Anella Verda, la inversió de 400.000 euros del pressupost per donar impuls als carrils bicis i connectar-los amb els barris del municipi o el procés per aprovar la nova ordenança de bicicletes i de vehicles de mobilitat personal (VMP). En aquest cas, les sol·licituds per aquesta subvenció les hauran de tramitar els comerços que tramitin la venda.

Altres subvencions destacades són: instal·lar taules de cultius per horts urbans; augmentar la compra de productes de proximitat i dieta vegana; fomentar el consum d'aigua d'aixeta; reduir el malbaratament alimentari o implementar accions als centres educatius que fomentin la viabilitat dels camins escolars; entre d'altres. El termini per sol·licitar aquestes subvencions ja està obert i finalitzarà el 15 de setembre. Pots consultar tota la informació, aquí.

A més, l'Ajuntament també atorga subvencions per a la protecció dels animals. El consistori destinarà enguany un total de 13.950 euros amb l'objectiu de protegir animals domèstics, salvatges o exòtics i vetllar per la millora i conservació del medi natural i la biodiversitat.