El govern presenta el «full de ruta» per la represa econòmica de Sant Cugat

Més de 80 mesures a executar valorades amb més de 2,5 milions d'euros que es treballarà per posar-les en marxa durant el transcurs dels pròxims 12 mesos

La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha presentat el pla Reactivem la ciutat
La tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila, ha presentat el pla Reactivem la ciutat | Sant Cugat
28 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:59h
El tripartit presenta el Pla de Reactivació Econòmica de la ciutat que sorgeix per donar resposta als desequilibris socioeconòmics i ocupacionals que està generant la pandèmia a empreses, persones treballadores i famílies. En total, més de 80 mesures a executar valorades amb més de 2,5 milions d'euros que es treballarà per posar-les en marxa durant el transcurs dels pròxims 12 mesos. 

El pla "Reactivem la ciutat", segons ha explicat l'alcaldessa Mireia Ingla, és el fruit dels espais de diàleg i de debat impulsats des de l'Ajuntament a través de les taules d'emergència econòmica liderades per la tinència d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila, per combatre de la mà i de forma consensuada amb els actors implicats contra els perjudicis de la pandèmia.
 

L'objectiu és donar resposta als desequilibris socioeconòmics i ocupacionals que està generant la pandèmia al teixit comercial de la ciutat Foto: Sergi Baixas


Vila ha reconegut i agraït la feina feta d'aquest "full de ruta per la represa econòmica", i, remarcat els esforços invertits per protegir el teixit econòmic de la ciutat. "Reactivem la ciutat és un pla que compta amb un pressupost d'arrencada de 2,5 milions d'euros que serveix com a exemple de com s'hauria de lluitar contra qualsevol crisis: unint esforços i obrint portes de diàleg", ha manifestat Vila. "Un total de 86 accions de pla de xoc i pressupostades que ja compta amb més d'una trentena ja executades", ha afegit. 

Per la seva banda, la tinència d'alcaldia de Presidència i d'Hisenda, Pere Soler, ha explicat que l'equip de govern està treballant per "animar a les persones a consumir" i tornar a fer girar la roda de l'economia. També ha esmentat el pla de xoc de 15 milions d'euros que l'Ajuntament de Sant Cugat destinarà per pal·liar els efectes del coronavirus i l'aprovació de la modificació pressupostària del ple d'ahir per mobilitzar 2,5 milions d'euros més; part dels quals es destinaran al comerç local. 

El pla es centra en 10 grans eixos estratègics que es divideixen en: Pla "Consumim a la ciutat"; reactivem les nostres empreses; innovació i talent; impulsem l'ocupació; fomentem la digitalització; fiscalitat Covid; gestionem els espais; ciutat sostenible i saludable; ciutat solidària i cooperativa; i governança i organtizació dels efectes de la crisi sanitària.

La trobada per la presentació del pla ha comptat amb la presència de diferents entitats i associacions com ara la Cambra de Terrassa, Sant Cugat Empresarial, Sant Cugat Comerç, Mercat de Torreblanca i restauradors de l'oci nocturn entre d'altres.