100 mesures i 15 milions d'euros: el pla de xoc santcugatenc contra la Covid-19

Les mesures del pla s'han consensuat amb tots els grups municipals del consistori

El pla està previst que s'aprovi aquest dilluns a la sessió plenària del mes de juliol
El pla està previst que s'aprovi aquest dilluns a la sessió plenària del mes de juliol | Cedida
Sergi Baixas
24 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:38h
Unitat d'acció a Sant Cugat per lluitar contra els efectes del coronavirus. Des del consens i la unanimitat, tots els grups polítics del consistori vallesà han elaborat un pla de 100 mesures i amb 15 milions d'euros mobilitzats per fer front a l'impacte socioeconòmic de la pandèmia, que està previst que s'aprovi aquest dilluns en sessió plenària.

El document sorgeix de la feina feta de forma transversal per les tres comissions informatives extraordinàries -Hisenda, Promoció Econòmica i Comerç; Drets Socials i Gent Gran; i Cultura i Teixit Associatiu-. Govern i oposició han debatut sobre les mesures que ha d'emprendre l'Ajuntament davant la situació actual. 

D'aquests 15 milions d'euros, gran part (12,85 milions) prové dels romanents pressupostaris de l'any 2019; més 2,5 milions que l'equip de govern a través d'unes modificacions del pressupost 2020. Un pressupost que ha crescut un 13% respecte a l'any anterior per donar resposta i superar la crisi social i econòmica de la pandèmia. 

Algunes de les partides més destacades que se centren en serveis socials, l'habitatge i la reactivació econòmica de la ciutat són: ajuts al lloguer, augment de partides de suport social per a persones i famílies en situació de vulnerabilitat, connectivitat per lluitar contra la bretxa digital dels infants i bonificacions i suport econòmic al comerç local, empreses, autònoms i entitats. 

Aquest pla reforça i amplia les actuacions totes les actuacions que s'han anat posant en marge des de l'inici de la pandèmia. A l'abril, es va aprovar un primer pla municipal dotat de més de 7 milions d'euros i format per 60 mesures. 

El tripartit també portarà a ple el Pla d'Actuació del Mandat (PAM) per afrontar els reptes de la ciutat com ara l'emergència habitacional, climàtica i transparència; i contribuir a "fer un Sant Cugat amb més justícia social, progrés econòmic, benestar ciutadà i un millor govern de l'Ajuntament".