Poble Sahrauí

La bandera del Sàhara oneja a la plaça de la Vila de Sant Cugat com a senyal de protesta

Una reivindicació al dret a l'autodeterminació del poble sahrauí i denuncia la situació dels infants en els campaments de refugiats

per NacióSantCugat, 24 de juliol de 2020 a les 16:20 |
La bandera del Sàhara oneja a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament de Sant Cugat | Fons Català de Cooperació
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Sant Cugat oneja aquest divendres 25 de juliol la bandera del Sàhara a la plaça de la Vila davant de l'Ajuntament. Així doncs, el municipi vallesà reivindica el dret a l'autodeterminació del poble sahrauí i denuncia la situació d'injustícia dels infants en els campaments de refugiats. L'SCAPS (Sant Cugat amb el Poble Sahrauí) demana adherir-se a la protesta penjant banderes sahrauis als balcons Fa uns mesos, Sant Cugat es va adherir a la Coordinadora catalana d'ajuntaments solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), vinculat al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. Així, l'Ajuntament se suma a la coordinadora amb la voluntat de cooperar i ajudar aquest col·lectiu així com de mantenir el vincle existent entre el Poble Sahrauí i Sant Cugat a través de l’SCAPS.

Sant Cugat i el Poble Sahrauí 


El Pla Director de Cooperació Pau i Drets Humans 2017-2021 aprovat pel Ple Municipal del 19 de desembre de 2016 dóna continuïtat a la feina feta amb l’agermanament amb el Sàhara i amb el conveni amb Sant Cugat amb el Poble Sahrauí i recomana explorar noves aliances per tal de desplegar al màxim les potencialitats que l’agermanament pot oferir. A més a més a la ciutat, des de l’any 1999, es realitza la campanya solidària Vacances en Pau de la mà de l’entitat SCAPSP per donar atenció mèdica a infants i, al mateix temps, un respir en la situació que viuen al territori i l'ajuntament ha aprovat diverses mocions en defensa del poble sahrauí. 

 

Participació