Una tímida Festa del Llibre a Sant Cugat que s'ha aprofitat «per fer caixa»

La proposta alternativa al Sant Jordi no fa meravelles però incrementa les vendes

Les floristeries consideren que se les ha oblidat en aquest projecte alternatiu de Sant Jordi
Les floristeries consideren que se les ha oblidat en aquest projecte alternatiu de Sant Jordi | Sergi Baixas
24 de juliol del 2020
Actualitzat a les 15:28h
Una setmana abans de celebrar-se la Festa de Sant Jordi d'estiu, la sintonia compartida entre llibreries i floristeries era de poques expectatives i baixes esperances. Al final però, tots comparteixen un mateix parer: més vendes que un dia normal. Una notícia, diuen, "que sempre és de celebrar".

"Es va aprofitar l'ocasió per fer més caixa", apunten des de la llibreria Alexandria mentre agraeixen que se'ls concedís el permís de muntar una paradeta a peu de carrer. I és que, malgrat treure'n el màxim de profit possible de l'esdeveniment, molts ciutadans no sabien que ahir s'estava celebrant la festa alternativa al Sant Jordi confinat, i gràcies a tenir un aparador a fora de la botiga, molts veïns despitats s'hi van apropar. 

Un desconeixement que, segons comparteixen els col·lectius implicats, té un gran culpable: la no-campanya publicitària. Lamenten la manca d'empenta institucional per tal de projectar l'esdeveniment i que arribés a la població. "Ahir la majoria de gent, que ja està mig de vacances, no sabia que era la Festa del Llibre", apunta Sònia, propietària de la floristeria Amazònia Flors. "No es podia preveure cap mena d'èxit especial sense publicitat", explica mentre passa l'escombra al local. "S'ho podien haver estalviat", expressa contundentment mentre relata tots els mal de cap que ha hagut de passar aquests últims dies per aconseguir roses al mes de juliol. Per sort, al final ha pogut recuperar la inversió tot i no fer massa beneficis.
 

La floristeria d'Amazonia Flors Foto: Sergi Baixas


A la floristeria del carrer de Santa Maria, els sentiments són compartits. "Ha estat poca cosa... Sí que es van fer més vendes que un dia normal però res destacable". Des del taulell confessen que prenent el pols al carrer, han tingut "bona vista" i han pogut evitar enganxar-se els dits amb les comandes d'estiu de la flor vermella. 

Més avall, al Celler de Llibres, que també van poder muntar una paradeta, expliquen que estan molt contents, no tant per la venda, sinó per la "calidesa" del veïnat que van anar passant durant tota la jornada d'ahir a comprovar com estava portant la llibreria el període de crisi. La popular llibreria santcugatenca també concorda amb la tònica general: un bon dia de vendes malgrat que, sumant el Sant Jordi confinat i ahir, no s'arriba als números d'una Diada habitual. Consideren que a la tardor la festa alternativa hagués sigut millor, però que al final "s'ha acabat fent el que s'ha pogut tenint en compte les condicions actuals" i que "cal prioritzar la salut per davant de tot".