Apareixen pintades contra Espanya a les parets del Monestir de Sant Cugat

Al voltant del recinte religiós hi han aparegut aquest matí grafitis amb "Puta Espanya" i "Visca Catalunya"

Les pintades a la façana del Monestir
Les pintades a la façana del Monestir | Sergi Baixas
NacióSantCugat
23 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:43h
Aquest matí, les parets del Monestir de Sant Cugat s'han despertat amb pintades. Grafitis vandàlics sobre la pedra històrica del recinte religiós i dels voltants amb missatges de "Puta Espanya" i "Visca Catalunya". Se'n desconeix l'autoria dels fets.

Segons ha informat la Parròquia de Sant Pere d'Octavià a NacióSantCugat, ara es comunicarà al centre de restauració per netejar les pintades, ja que, al tractar-se d'un edifici històric del segle IX, la brigada municipal no compta amb les eines adequades per la seva retirada en alguns dels punts de l'edifici. 

Mossèn Emili Marlés lamenta l'incident en una façana que a més fa poc temps que va ser restaurada tractant-se d'una pedra de difícil tractament per la seva antiguitat. Marlés considera que es tracta d'una "bretolada puntual". Tot i això, ha fet una crida a conservar el patrimoni de la ciutat i espera que no es produeixi una reiteració dels fets durant els propers dies. Es preveu que els grafitis siguin netejats al llarg d'aquesta setmana. 
 

Les pintades a la part del darrera del Monestir Foto: Sergi Baixas