Sant Cugat s'acomiada dels seus veïns en un emotiu homenatge al Claustre del Monestir

Un esdeveniment organitzat en reconeixement a tots els col·lectius que han lluitat a primera línia contra la pandèmia

Mireia Ingla ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat individual per prevenir i contenir el coronavirus
Mireia Ingla ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat individual per prevenir i contenir el coronavirus | Marc Quévy / Aj. Sant Cugat
Sergi Baixas / Anna Mira
22 de juliol del 2020
Actualitzat el 23 de juliol a les 12:26h
"Sempre al nostre cor". Aquest és el missatge que l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut transmetre aquest dimecres al vespre en un emotiu homenatge dedicat atotes les persones que han perdut la vida per culpa del coronavirus a la ciutat o que n'han estat víctimes. Silencis llargs i emocions a flor de pell al Claustre del Monestir, on finalment s'ha dut a terme l'acte per garantir les mesures de seguretat d'una pandèmia que encara viu entre nosaltres. 
  L'acte ha volgut agrair totes les persones i professionals de tots els àmbits que han treballat incansablement durant els mesos de confinament per garantir els serveis bàsics a tots els santcugatencs. En el seu discurs, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat com va arribar la Covid-19 a la ciutat. "Divendres 28 de febrer. Vuit del vespre, Centro Popular Andaluz. Enmig de l’acte de celebració del Dia d’Andalusia rebo una trucada de la Consellera de Salut i em comunica que s’ha diagnosticat el primer cas de coronavirus a Sant Cugat". 

A dia d’avui Sant Cugat té una situació de contagis que "ens permet seguir avançant com a ciutat", ha assegurat Ingla però ha fet una crida a la responsabilitat i la solidaritat individual i comunitària, que "continuen sent imprescindibles per prevenir i contenir el virus". L'alcaldessa també ha apel·lat a la cohesió dels diferents representants públics de totes les administracions per lluitar plegats contra la pandèmia.
 

Silencis llargs i emocions a flor de pell a l'acte d'homenatge a les víctimes de la Covid-19 al Claustre del Monestir Foto: Marc Quévy


Un dels moments més durs ha estat el relat d'un testimoni que ha viscut, en primera persona la malaltia. Francesc Ventura ha explicat la seva experiència després d'estar durant 44 dies ingressat a l'hospital: "Mai em vaig sentir sol. Per Sant Jordi, el dia del meu aniversari, vaig donar negatiu de Covid. Aquell dia vaig aconseguir matar el drac que tenia al meu cos", relata visiblement emocionat. També ha estat un moment emotiu, el vídeo de la família de Joan Fibla, responsable de mercats i fires de l'Ajuntament, que va morir per la malaltia al mes d'abril. "L'única manera de superar-ho, és amb amor".

"El coronavirus ens ha arrabassat persones estimades i, si això no fos prou dur, no ens ha permès que les acomiadéssim com es mereixen", ha expressat Ingla. "Per això necessitem un moment i un espai per dir l’últim adéu a tanta gent estimada", ha afegit l'alcaldessa qui ha anunciat que en els propers mesos Sant Cugat tindrà un racó a la ciutat que recordi per sempre més totes aquestes persones. 

Entre els assistents, diversos representants de tots els col·lectius que han estat i estan al peu del canó lluitant contra la pandèmia. Des de voluntaris que no han dubtat en posar-se a fer qualsevol cosa per ajudar, fins a membres del govern que no han descansat en cap moment, a personal del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i representants de tots els mitjans de comunicació de Sant Cugat, entre els quals, Anna Mira, de NacióSantCugat

"La incertesa ja no és un escenari hipotètic, és la nova normalitat", ha afegit Ingla qui ha aportat la nota de la dura realitat que tenim d'ara endavant quan ha afirmat que "hem d’aprendre a viure amb mascareta, sense poder abraçar la gent que fa temps que no veiem, vigilar què toquem...". I ha recordat que "la lluita contra la Covid-19 no s’ha acabat". "No sabem quant de temps durarà", ha manifestat.
 

Mireia Ingla ha fet una crida a la responsabilitat i a la solidaritat individual per prevenir i contenir el coronavirus Foto: Sergi Baixas


Poemes a càrrec de Jordi Lara i Gisela Figueras; música en viu de Decibelles i de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat, han amenitzat una vesprada que no s'hauria volgut viure però que ha servit per retre homenatge i mantenir viu el record de totes aquelles persones que malauradament no han aconseguit superar una malaltia que ens fa a tots vulnerables. Un acte ha acabat amb una nota d'esperança per part de l'Orquestra Simfònica de Sant Cugat amb "Nessun Dorma".
  A l'acte també hi ha participat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; el delegat del govern, Juli Fernández; el senador Bernat Picornell; representants dels grups de l'oposició del consistori santcugatenc i altres representants d'entitats i associacions de la ciutat.