Els partits de l'EMD de Valldoreix tiren «pilotes fora» per resoldre la urbanització de l'avinguda Baixador

El ple es compromet a reordenar els carrers del voltant per minimitzar el tràfic a l'avinguda

Junta de govern local de Valldoreix del mes de juliol.
Junta de govern local de Valldoreix del mes de juliol. | Cedida
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:05h
La urbanització de l'avinguda del Baixador de Valldoreix segueix sense resoldre's. Aquest dimarts a la tarda ha estat el torn per l'escenificació dels cinc partits amb representació a l'EMD de Valldoreix, durant la sessió ordinària de juliol. "Tothom tira pilotes fora", ha sentenciat el president de l'EMD, Josep Puig, després d'un debat contundent on s'ha demanat més proactivitat a l'equip de govern valldoreixenc, alhora que s'ha criticat la "inacció" del govern tripartit de Sant Cugat.

Els veïns demanen que l'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD reprenguin les comunicacions per avançar en un projecte que des que es van eliminar les torres d'alta tensió, ara fa cinc anys (2015), encara no s'ha enllestit. La moció, presentada pel PSC-CP, ha comptat amb el suport de la CUP i ERC, tots tres al govern santcugatenc. Una circumstància que Puig ha qualificat irònicament de "casual" i ha retret al govern santcugatenc de "no respondre els correus electrònics" i d'haver "aturat totes les negociacions" pel que fa al repartiment de costos de la urbanització. "Suposo que amb l'Anella Verda se n'han oblidat", ha sentenciat Puig.

La vocal i portaveu municipal del PSC, Susanna Casta, ha demanat a Puig que no desaprofiti l'oportunitat de tenir "tot el plenari unit per poder negociar amb Sant Cugat". "Hem d'aconseguir el millor tracte perquè els veïns paguin el menys possible", ha afirmat la representant socialista.

Per la seva banda, el vocal d'ERC, Jaume Sanmartí, ha demanat disculpes si no s'han respost els correus però ha requerit als governants de Valldoreix "evitar el victimisme", ja que consideren que durant molts anys l'EMD no ha avançat en la finalització del projecte. Per la seva banda, Cs ha explicat que van presentar una esmena als pressupostos per destinar una partida a la urbanització que va acabar sent desestimada pel govern santcugatenc.

Es reorganitzaran els carrers del voltant

Amb tot, s'ha aprovat l'esmena que ha presentat l'equip de govern (Junts per Vallodreix), amb l'abstenció de Cs. La proposta es compromet a fer canvis de circulació en els carrers del voltant de l'avinguda per tal de minimitzar la circulació per l'avinguda, una de les principals crítiques dels veïns. Un veïnat que considera que, des de la retirada de les torres d'alta tensió, són massa els vehicles que circulen per uns carrers sense asfaltar.