JuntsxSTC proposa crear una fundació d'empreses mecenes per ajudar projectes culturals i esportius locals

El grup municipal presenta dues mocions més en relació a les entitats esportives i a la defensa de la llengua

Alguns regidors de Junts per Sant Cugat en el ple municipal.
Alguns regidors de Junts per Sant Cugat en el ple municipal. | JxSTC
21 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:47h
Junts per Sant Cugat proposa crear un Banc Municipal de Patrocini per ajudar a tirar endavant projectes en els àmbits esportiu, cultural i social. El principal partit a l'oposició ho presentarà en forma de moció el pròxim ple municipal del dilluns 27 de juliol. JxSTC també presentarà una moció de suport a les entitats esportives i una altra, de caràcter general, de suport a la unitat de la llengua catalana.

En roda de premsa telemàtica, el regidor Josep Maria Vallès, ha explicat que la voluntat del Banc Municipal de Patrocini és crear una fundació petites, mitjanes i grans empreses de Sant Cugat perquè a través de donacions, ajudin al desenvolupament de projectes concrets dels àmbits culturals i esportius de la ciutat.

Tot i que en la proposta presentada no especifiquen com hauria de ser amb exactitud, Vallès ha considerat que hi hauria d'haver una aportació fixa i que si les 3.000 empreses de la ciutat fessin una donació de 30 euros mensuals, anualment la ciutat disposaria d'un milió d'euros per invertir en cultura i esport. Unes aportacions que serien voluntàries per aquelles empreses que volguessin participar. 

Per articular-la, proposen crear una comissió integrada pels grups municipals, personal tècnic municipal i representació del món empresarial de la ciutat, del sector cultural i del sector esportiu per decidir, anualment, els projectes als quals es destinarà la recaptació del Banc Municipal de Patrocinis.

Avançar subvencions a les entitats esportives

JxSTC també considera que l'Ajuntament hauria de poder avançar les subvencions a les entitats esportives de cara la pròxima temporada, ja que "passen per moments molt complicats arran de la crisi del coronavirus", ha remarcat el regidor Albert Salarich. En aquest sentit, proposen que el Consistori avanci les subvencions del 2019 per via d'urgència.

També demanen al govern municipal que "faci públics els criteris de subvencions abans de l'inici de la temporada 20-21", i també avançar "de forma immediata" el 80% subvenció de la temporada 20-21 a l'octubre en forma de bestreta i que el govern pagui el 20% restant de la subvenció abans del 30 de juny de 2021.