coronavirus

S'obre el període per sol·licitar els ajuts econòmics municipals a l'habitatge

L'ajut serà equivalent a un percentatge de la quota de l'IBI de l'habitatge habitual

per NacióSantCugat, 21 de juliol de 2020 a les 11:13 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Sant Cugat tindrà obert fins al 30 de setembre el període per sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge. L'objectiu d'aquesta iniciativa del tripartit és beneficiar les persones i famílies amb menor capacitat econòmica i famílies monoparentals per fer front a les despeses associades a l'habitatge.

L'ajut serà equivalent a un percentatge de la quota de l'IBI  de l'habitatge habitual (les persones que visquin de lloguer i que per contracte hagin de pagar l'IBI, també podran sol·licitar-lo). La quantitat a rebre -entre el 90% i el 16%- variarà en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble on habiten. Tota la informació sobre els requisits i documentació que cal aportar pots consultar-la aquí


Enguany, l'Ajuntament ha destinat una partida de 200.000 euros a aquests ajuts. 
Aquesta quantitat econòmica s’ajusta al nombre de sol·licituds que el consistori havia rebut en anys anteriors. A més, paral·lelament l’Ajuntament també ha impulsat un paquet de mesures –amb un import inicial d’uns 2 milions d’euros, que podrien ampliar-se- per ajudar la ciutadania afectada pels efectes de la COVID-19 a fer front a les despeses relacionades amb l’habitatge.


Les famílies nombroses, també

El consistori també bonifica part del rebut de l'IBI a les famílies nombroses. Aquest col·lectiu no rep un ajut econòmic sinó que, directament, es bonifica l’import de l’IBI per tal d’aplicar-hi una rebaixa. Enguany les bonificacions es mantenen igual que l’any passat, arribant a un màxim del 90%. De moment en el que portem d’any 2020 l’Ajuntament ha bonificat 389.622’96€ a un total de 989 famílies nombroses santcugatenques.


 

Participació