L'acte d'homentatge santcugatenc per a les víctimes del coronavirus es farà finalment al Claustre del Monestir

L’acte tindrà horaris d’entrades i sortides graduals i accés per la plaça de l’Om

L'acte es farà finalment al Claustre del Monestir
L'acte es farà finalment al Claustre del Monestir | Adrià Costa
NacióSantCugat
21 de juliol del 2020
Actualitzat el 22 de juliol a les 10:14h
L'homenatge santcugatenc per a les víctimes del coronavirus ha tancat aquest dilluns la reserva d'invitacions en completar l'aforament previst per a la ciutadania de 80 persones. Un acte que també tindrà com a públic persones, entitats i agents que han estat en primera línia treballant contra la COVID-19, així com autoritats. 

A més, finalment l'acte, sota el títol "Sempre al nostre cor", se celebrarà al Claustre del Monestir i no com estava previst inicialment als Jardins del Paga-li, Joan. Una decisió presa pel govern que s'ha resolt per aprofitar la finalització de les obres previstes per adequar el recinte a actes de major aforament (240 persones). Fins ara, el Claustre només podia acollir actes per a 100 persones.

Així doncs, l'esdeveniment tindrà horaris d'entrades i sortides graduals i accés per la plaça de l'Om, seguint el mateix sistema que funciona fa setmanes amb el festival cultural "Sant Cugat a Escena"

Segons l'Ajuntament, l'activitat disposa d'un pla de contingència i s'adequa a la normativa vigent; i el consistori prendrà totes les decisions necessàries per garantir la seguretat de la ciutadania.

L'homenatge estarà conduït per la periodista Mònica Huguet, inclourà parlaments institucionals, la projecció de diversos vídeos amb testimonis de la Covid-19, lectures de poemes amb Gisela Figueras i Jordi Lara, i les actuacions de l’Orquestra Simfònica de Sant Cugat i el grup vocal Decibelles. L’acte, obert a tota la ciutadania, també es podrà seguir en directe per streaming al canal YouTube de l’Ajuntament de Sant Cugat, a Cugat Mèdia, Televisió de Sant Cugat i al canal YouTube del Tot Sant Cugat.

"Sempre al nostre cor"

Amb aquest acte, la ciutat vol recordar i donar suport a totes les persones que han perdut la vida durant els darrers mesos, sigui pel coronavirus o per altres causes, a totes les persones que han patit i pateixen les conseqüències econòmiques a causa de l’aturada per l’estat d’alarma i a tots i totes les professionals i voluntàries de diferents àmbits que han estat a primera fila durant la pandèmia.

"Per l’excepcionalitat del moment, no han tingut el comiat que es mereixen i que haurien volgut les seves famílies i amistats. Amb aquest acte, els volem retre homenatge i donar-los un sentit adéu, reivindicant també que, malgrat tot, la vida continua obrint-se pas i que sempre les portarem al nostre cor", afegeix l'alcaldessa Mireia Ingla.