Cau la Festa del Llibre a Sant Cugat davant l'amenaça del coronavirus

Una decisió presa davant "la dificultat de controlar la mobilitat en espais oberts"

Parades de llibres durant el Sant Jordi del 2019
Parades de llibres durant el Sant Jordi del 2019 | Sofia Cabanes
NacióSantCugat
20 de juliol del 2020
Actualitzat el 23 de juliol a les 10:33h
L'Ajuntament de Sant Cugat "reformula" la Festa del Llibre i decideix anul·lar totes les activitats culturals previstos a la via pública davant l'amenaça creixent de brots de coronavirus. Així doncs, el consistori ha reduit el programa inicial de la Festa del Llibre, que se celebra del 22 al 23 de juliol, per "la dificultat de controlar la mobilitat en espais oberts". 
 

⚠️ Reformulem la Festa del Llibre i anul·lem les activitats municipals culturals a la via pública. Es mantenen la proposta organitzada pel Museu del Còmic a les seves instal·lacions i la venda de llibres davant les llibreries Alexandria, @AbacusCoop i @cellerdellibres de dijous. pic.twitter.com/WpFMQ1TMSz

— Aj. Sant Cugat (@ajsantcugat) July 20, 2020
La tinència d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha afegit que l'equip de govern vol "la màxima seguretat en les activitats municipals i això, per ara, només ho podem assegurar 100% en recintes tancats", posant com a exemple el sistema de control d'entrades i sortides del festival Sant Cugat a Escena al Claustre del Monestir.

Per tant, les úniques activitats que es mantindran seran l'exposició del Museu del Còmic i de "Llibreries Obertes", on les llibreries Alexandria, Celler de Llibres i Abacus muntaran davant dels seus establiments una paradeta de venda. "En el cas de les parades hem preferit autoritzar-les perquè els llibreters garantiran la seguretat i perquè sabem de la situació difícil que travessen i els volem fer costat", ha apuntat Madrona.  

L’objectiu d’aquesta festa és poder commemorar l’esperit de la diada de Sant Jordi, una de les grans festivitats que tenen lloc a Sant Cugat i arreu del país però que malauradament no es van poder celebrar a causa de la pandèmia de la Covid-19. 

L’únic acte organitzat per l’Ajuntament en un espai tancat: "Un Sant Jordi de Museu", no se celebrarà per “coherència”. Madrona ha assegurat que "ens sap molt de greu haver d'aturar les iniciatives proposades però creiem que és coherent cancel·lar totes les activitats de concurrència pública relacionades amb la Festa del Llibre".

La resta d’activitats culturals programades aquesta setmana, al marge de la Festa del Llibre, es mantenen en l’agenda municipal en estar dotades d’un pla de contingència i complir rigorosament totes les mesures de seguretat. Per la seva banda, el TOT Sant Cugat ha decidit posposar la Taula d'Escriptors.