coronavirus

L'app «Carles», reformulada. Acord entre l'Ajuntament i el sector del taxi

La prova pilot del nou servei de transport urbà a demanda acabarà el seu mes de prova del 27 al 31 de juliol

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 20 de juliol de 2020 a les 18:40 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Acord entre l'Ajuntament i els taxistes respecte a la prova pilot de "Carles". L'aplicació de transport públic a demanda s'ha reformulat per donar compliment a la normativa de mobilitat i buscar el consens amb Ràdio Taxi Sant Cugat.

El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, José Gallardo, ha explicat que l'objectiu del projecte és donar una alternativa complementària al transport públic urbà i que, en cap cas, la intenció era "competir" amb el servei que ofereixen els taxistes. Així doncs, tal com demanava el sector del taxi, l'equip de govern ha "rectificat" i ha replantejat el model presentat inicialment. Ara, en canvi d'una flota de quatre vehicles que acabaven oferint un servei de VTC, seran substituits per dos minibusos de set places cadascun -logotipats amb el logo de Moventia- i amb un mapa de vint parades concretes repartides pel conjunt de la ciutat. Unes modificacions que replanteja el sistema previ basat en el porta a porta a través de la geolocalització.


Des de Ràdio Taxi, valoren positivament la benentesa amb l'Ajuntament per retirar un projecte que "incomplia la llei" i que estava fent una feina que "no pertocava". El cap de serveis de l'associació, Xavi Dieste, explica que "confien" amb la paraula del consistori per adaptar aquestes modificacions consensuades a "Carles". De moment, per la seva banda, s'han aturat i demanat la retirada de mobilitzacions i denúncies al govern local per part d'altres associacions del sector del taxi del país, però apuntant que vigilaran que es mantingui el compliment de la normativa. 

Durant els propers dies, la prova pilot acabarà el seu mes de prova del 27 al 31 de juliol. Posteriorment s'analitzaran les dades de demanda i el consistori observarà si es tira endavant amb el projecte segons l'èxit de demanda d'usuaris. 
 

 

Participació