pressupost 2020

Sant Cugat aprova els comptes per aquest 2020 amb l'oposició en contra

Junts per Sant Cugat i Ciutadans consideren que el pressupost municipal no està adaptat a la situació de la pandèmia

per Anna Mira / Sergi Baixas , Sant Cugat , 16 de juliol de 2020 a les 13:08 |
El govern aprova el pressupost 2020 | Sergi Baixas
Sant Cugat ja té aprovats, definitivament, els comptes per aquest 2020. Després de mesos d'innacció pel coronavirus i les constants crítiques per part de l'oposició, el grovern tripartit liderat per Mireia Ingla, ha tirat endavant un pressupost per executar en els pròxims cinc mesos. D'entre les al·legacions presentades, només se n'ha acceptat una, la relacionada amb la quota de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) en compliment d'una sentència judicial.

Els diners destinats a aquesta quota, uns 8.300 euros, es substituiran per les aportacions a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública i l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública. 


Els dos partits a l'oposició, JuntsxSTC i Cs, hi han votat en contra en un ple curt però ple de crítiques. Ambdós partits consideren que els comptes no s'ajusten a la realitat actual de postpandèmia i al·leguen que no se'ls ha tingut en compte les seves propostes. El partit taronja critica que el tripartit hagi aprovat el mes de juliol, el mateix pressupost que estaven treballant al gener, sense adaptar-lo a la nova realitat que la crisi del coronavirus està deixant enrere. 

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha insistit en que els comptes que presenten serveix per "consolidar la gestió d'aquest govern davant d'emergències". També ha assegurat que en el pròxim ple municipal de juliol es presentaran noves modificacions de pressupost per destinar a mesures per frenar la crisi del coronavirus que sumaran uns 4 milions d'euros. Soler ha recordat a l'oposició que "nosaltres tenim les piles posades però els esforços els destinem a la ciutadania".


En concret, el regidor de JxSTC, Carles Brugarolas, considera que la situació actual de brots arreu de Catalunya no s'adequa als comptes presentats pel govern tripartit. "No hi ha un pla d'actuació municipal ni tenim un escenari econòmic financer". Asseguren que des del seu grup han "inistit en mantenir vius els llocs de treball i les empreses de Sant Cugat en un escenari dramàtic". 

Per la seva banda, el regidor de Cs, Sergio Blázquez, ha considerat que "ja estava tot el peix venut". Des de Cs neguen que aquests pressupostos siguin socials per a la ciutadania de Sant Cugat perquè són "irreals". Expliquen que moltes de les esmenes que van aportar i que s'han acabat desestimant feien referència a partides pressupostàries que per qüestions de temporalitat no es podran aplicar mai, assegura el regidor Sergio Blazquez. "Ara s'hauran d'adaptar a cop de modificacions pressupostàries. Una situació totalment innecessària perquè hi havia temps suficient per presentar-ho correctament en primer lloc", assevera. 


La polèmica quota a l'AMI

Malgrat que des de Cs han celebrat que Sant Cugat s'ha "desvinculat" de l'Associació de Municipis per la Independència; l'alcaldessa Mireia Ingla ha matisat que això no serà així. La republicana afirma que "el fet de no pagar la quota per sentència judicial no treu que continuem formant part de l'AMI" i que així ho han transmès a l'entitat. L'alcaldessa assegura que aquest adheriment només pot ser revocat pel mateix ple, un escenari poc probable perquè recorda l'"aclaparadora majoria independentista" del consistori de santcugatenc, 18 de 25 regidors. 
 
 

Participació