El sector del taxi qüestiona el format de transport de «Carles» perquè utilitza VTC incomplint la normativa

L'Ajuntament de Sant Cugat s'ha reunit aquest matí amb els taxistes per buscar un acord

La parada de taxis darrere l'estació de FGC de Sant Cugat
La parada de taxis darrere l'estació de FGC de Sant Cugat | Ràdio Taxi Sant Cugat
15 de juliol del 2020
Actualitzat a les 19:17h
Durant els últims dies, el sector del taxi de Sant Cugat havia exigit a l'Ajuntament que fes "marxa enrere" en l'estrena de la prova pilot de l'app "Carles", tal com estava formulada. Un servei de transport a demanada que, segons diuen, no s'ajusta a llei i que faria una "competència deslleial al taxi". Per això, aquest dimecres al matí l'Ajuntament i Ràdio Taxi Sant Cugat han mantingut una primera trobada per mirar de trobar una solució. Està previst que demà se'n celebri una altra.

En declaracions a NacióSantCugat, el cap de serveis de Ràdio Taxi Sant Cugat, Xavi Dieste, explica que la reunió ha estat "molt cordial" i que ells els han exposat els motius pels quals el servei que s'ha plantejat fins ara "no s'ajusta a llei". "Ara mateix estaria realitzant la feina que li pertoca al taxi", afirma.   

Dieste manifesta que el sector del taxi no està en contra d'un model que busqui treure cotxes del carrer i que hi hagi menys contaminació; "però que no ens tregui la nostra feina", remarca. El cap de serveis, que manifesta que l'Ajuntament s'ha mostrat "compromès" a buscar una solució en aquesta modernització del transport cap a un model més sostenible, apunta que una opció podria ser mantenir el mateix model de l'app, basat en la geolocalització i parades intermèdies, però simplement canviant el tipus de vehicle de VTC a minibusos. 

Per ara, Dieste ha explicat que es posarà en contacte amb la resta d'associacions del taxi per paralitzar qualsevol manifestació o denúncia al consistori santcugatenc a l'espera d'una decisió definitiva. Des de l'Ajuntament informen que no es pronunciaran al respecte fins que no hi hagi "una decisió presa".