VÍDEO L'ANC tornarà a desplegar una estelada gegant a Sant Cugat

Es farà el pròxim divendres 24 de juliol a la tarda al turó de Can Mates

Vista aèria de l'estelada estesa a Sant Cugat
Vista aèria de l'estelada estesa a Sant Cugat | Sant Cugat per la Independència
NacióSantCugat
15 de juliol del 2020
La secció local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha organitzat una acció reivindicativa pel pròxim divendres 24 de juliol. Sota el lema "Ho tornarem a fer", l'objectiu és tornar a desplegar una estelada gegant al turó de Can Mates de Sant Cugat, tal com es va fer l'any 2017 Segons fonts de l'ANC la voluntat era fer l'acte coincidint amb els 1.000 dies de l'1 d'octubre però la pandèmia del coronavirus ho va tombar. 


Precisament el mes de juliol d'ara fa tres anys (2017) l'ANC ja va fer aquesta mateixa acció. Aleshores faltaven pocs mesos per la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1-O que marcaria un abans i un després en la lluita independentista així com en el panorama polític de Catalunya. Un acte que des de la secció santcugatenca de l'entitat, recorden amb molta emoció. 

La bandera mesura 70 metres de llarg per 36 metres d'ample i es desplegarà a les 19 hores. Tot i fan una crida a la ciutadania que vulgui col·laborar, que s'acosti al turó cap a les 17 h. L'acte comptarà amb l'amenització de Jordi Pesarodona i està previst fer una benvinguda a l'inici un i unes paraules de tancament després d'haver desplegat la bandera. 

Donades les mesures de seguretat i distància social, des de l'organització asseguren que seran "extremadament curosos" i que tothom haurà de portar mascareta i guants. L'entitat fa una crida a totes les persones que vulguin formar part de l'acció perquè s'acostin a veure i participar del desplegament de la tela.