Sostenibilitat

HP Sant Cugat, reconegut internacionalment pel seu compromís amb la sostenibilitat i el medi ambient

El centre de referència mundial d'impressió 3D d'HP ha rebut el cerificat "LEED Gold" del Consell de la Construcció Verda d'Estats Units

per NacióSantCugat , 13 de juliol de 2020 a les 13:24 |
Un dels laboratoris d'impressió en 3D | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D i Fabricació Digital de la multinacional nord-americana Hewlett Packard (HP), ubicat a les instal·lacions d'HP a Sant Cugat, ha rebut la certificació "LEED Gold", un reconeixement als edificis més respectuosos del món amb el medi ambient i amb un major índex de sostenibilitat.

La certificació LEED (Lideratge en Energia i Disseny Ambiental en anglès) és atorgat pel Consell de la Construcció Verda d'Estats Units (US Green Building Council) mitjançant un programa que reconeix l'excel·lència en estratègies i pràctiques emmarcades en la sostenibilitat. 


Així doncs, el Centre d'Excel·lència d'Impressió 3D d'HP que compta amb diverses unitats d'investigació i gairebé un centenar d'impressores industrials ha aconseguit un total de 65 punts dels 110 atorgables, rebent doncs, la categoria "Gold". L'ús i optimització de l'energia, la localització de l'edifici, el fàcil accés per a bicicletes i vehicles verds o el consum eficient de l'aigua són alguns dels aspectes millors valorats del recinte. 

El centre d'HP, un dels centres de referència i la factoria de 3D més gran del món, presenta un disseny concebut com a edifici autosuficient que incorpora una pèrgola fotovoltaica que subministra 110 kW i està dissenyat per a reutilitzar l’aigua de pluja per a reg i ús sanitari, a més d’emprar materials de construcció sostenibles. El centre també destaca per l’optimització del consum de sistemes de ventilació, aire condicionat i aïllament tèrmic i l’aprofitament de la llum natural interior.


Un disseny que ha permès reduir un 27% el consum elèctric del nou edifici en el seu primer any d’ús que presenta una superfície de més de 14.000 metres quadrats dedicats a la innovació, amb 4.500 metres quadrats de laboratoris. A més, el consum en calefacció s’ha reduït un 72%, mentre que en el cas de l’aire condicionat el descens ha estat d’un 39%. Per la seva banda, la pèrgola fotovoltaica subministra al centre d’HP el 3% de la seva potència energètica total.
 

 

Participació