Els barris abracen els nous pressupostos participatius: les propostes augmenten un 170%

Enguany s'han recollit 815 propostes des de la ciutadania i les entitats

Les propostes de barri i per al barri han de tenir un pressupost màxim de 50.000 euros
Les propostes de barri i per al barri han de tenir un pressupost màxim de 50.000 euros | Ajuntament de Sant Cugat
13 de juliol del 2020
Actualitzat a la 13:38h
Els santcugatencs es bolquen per la millora dels seus barris. Així ho demostra les xifres recollides per la presentació de propostes dels pressupostos participatius 2020 que ha augmentat un 171%. Un total de 815 propostes presentades per part de la ciutadania i de les entitats; una dada molt per sobre de les prop de 300 que es van presentar a l'última edició.

Unes propostes que a més enguany, s'estan treballant a nivell de barri per promoure propostes més arrelades al territori, que responguin a les necessitats i prioritats detectades a cada barri incentivant alhora la participació ciutadana.

En total, els santcugatencs decidiran el futur de 2,5 milions d'euros corresponents als pressupostos municipals de 2020 i 2021. Els tres consells de barri del centre decidiran 434.000 euros cadascun, mentre que Mira-sol, la Floresta i les Planes podran decidir cada un com s'inverteixen 416.000 euros.

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha valorat molt positivament la participació, sobretot amb la situació de pandèmia actual. Simarro considera que aquest resultat és una mostra que els canvis que s'han plantejat han tingut una bona resposta per part de la ciutadania i que el veïnat "té ganes de participar i contribuir en la millora dels seus barris". El regidor també agraeix a tothom l'"esforç", per continuar participant i superant les dificultats de la tecnologia, en un procés que s'ha fet estrictament des del confinament i en format digital arran de la crisi sanitària.
 

Les propostes de barri i per al barri han de tenir un pressupost màxim de 50.000 euros Foto: Ajuntament de Sant Cugat



Les properes fases

Ara totes les propostes passaran la fase de validació tècnica per garantir que siguin viables a nivell tècnic i econòmic i que s'emmarquin en alguna de les línies estratègiques de treball consensuades durant la fase de diagnosi de cada barri. Una validació que anirà a càrrec dels tècnics municipals però que també comptarà amb la implicació dels Consells de Barri.

De cara a la tardor es donarà el tret de sortida als tallers participatius per treballar i prioritzar les propostes; i entre gener i febrer, tindrà lloc la participació ciutadana dels projectes guanyadors.