Puigneró a Sant Cugat «tothom qui està a l'alta política hauria de passar per la política local»

Amics i familiars s'apleguen a El Siglo de Sant Cugat per la presentació del llibre "El 5è poder. La República digital a les teves mans" del conseller

Presentació del llibre del conseller Jordi Puigneró a Sant Cugat.
Presentació del llibre del conseller Jordi Puigneró a Sant Cugat. | Anna Mira
Anna Mira / Marta Vidal
10 de juliol del 2020
Actualitzat a les 21:19h
És divendres al vespre i en el Siglo Mercantic de Sant Cugat es van aplegant regidors, amics, familiars i ciutadans que agafen lloc per assistir a la presentació del llibre del conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. L'endemà de presentar El 5è poder. La República digital a les teves mans (La Campana) a Barcelona, amb la plana major del Govern de la Generalitat, avui el veí i exregidor de la ciutat juga a casa i agraeix la presència dels seus conciutadans. 

Avui la plana major no és del tot nacional però té una forta representació santcugatenca. Qui no ha volgut faltar a la cita ha estat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, actual presidenta del Port de Barcelona. Tampoc ho han fet els regidors de Sant Cugat ni els vocals de Valldoreix. 

Una cita íntima, en confiança, però on l'escalada del conseller cap a acompanyar Carles Puigdemont en la llista de Junts per Catalunya a les eleccions catalanes també ha estat present a Sant Cugat. S'hi ha referit l'editora: "si el conseller acaba sent president ja cal que ens agafem, no he vist home més perfeccionista".

Puigneró recorda els seus vuit anys com a regidor de Sant Cugat com una de les seves millors etapes. "Ser regidor del teu poble és més bonic que ser conseller, és una feina molt agraïda", apunta. I assegura que és un gran aprenentatge "que m'ha servit moltíssim per la meva etapa com a conseller". 

Segons Puigneró, en el Govern de la Generalitat "es nota en el govern qui ha estat regidor i qui no", reivindica la política municipal i aconsella que tothom qui està a l'alta política "hauria de passar per la política local". 
 

Damià Calvet, Mercè Conesa i Lluís Recoder, a la presentació del llibre del conseller Jordi Puigneró a Sant Cugat. Foto: Marta Vidal


Puigneró va entrar com a regidor de Sant Cugat per substituir a Jaume Tubau, que va morir i sota el mandat de Lluís Recoder. Després, va seguir amb Conesa per liderar l'Smart City. La polèmica de l'anella verda de mobilitat també ha estat present, però de puntetes, sense entrar en la discussió de si beneficia o no als veïns i comerciants de la ciutat. 

El santcugatenc ha explicat algun dels episodis més destacats del llibre així com del seu lideratge al capdavant de la conselleria de Polítiques Digitals de la Generalitat. Aplaudiments i somriures amagats sota les mascaretes han fet costat al qui pròximament podria estar al capdavant Junts per Catalunya.