Política

El tripartit de Sant Cugat treu pit de la gestió local malgrat les diferències nacionals

Els líders polítics han assegurat que l'important és "remar a favor" en la idea del canvi a la ciutat

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 20 de desembre de 2019 a les 17:10 |
El tripartit de Sant Cugat treu pit de la gestió local malgrat les diferències nacionals | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La trobada amb la premsa convocada per analitzar la gestió del govern local dels últims sis mesos ha aixecat molta expectació. Un esdeveniment anual que per primera vegada en 32 anys no ha estat organitzat per governs convergents. Les eleccions municipals del maig van suposar un trasbals en la hegemònica política de Sant Cugat, i l'autoanomenat "Govern del Canvi" van aconseguir fer-se amb l'alcaldia gràcies al pacte d'un tripartit format per les forces progressistes. 

ERC, PSC i la CUP acaben de complir mig any al capdavant de l'ajuntament de Sant Cugat, aliè als conflictes polítics latents entre les mateixes forces polítiques fora de les fronteres municipals. Els tres líders dels partits polítics locals han assegurat que "existeixen contradiccions" però l'important és "remar a favor" en la idea del canvi a la ciutat.


Una presentació de diversos punts que ha quedat eclipsada per l'anunci de la dimissió del director del Teatre-Auditori, Pep Tugues, per part de l'alcaldessa Mireia Ingla gairebé a l'inici de l'acte. No obstant, també s'ha parlat del nou organigrama dels càrrecs municipals de l'administració local que suposarà "menys cost per la ciutadania" i la situació "d'irregularitat actual" sobre pagaments i factures de l'Ajuntament dintre del camp conceptual "d'ordenar la casa".Rememorant els millors moments de l'any

L'alcaldessa Mireia Ingla ha escollit com a millor dia de l'any, la jornada de la Declaració per l'Emergència Climàtica per part de l'Ajuntament que es va aprovar la setmana passada durant el ple de desembre.


Per altra banda, la tinència d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, ha volgut destacar la remuntada del PSC durant les eleccions municipals que va passar de tenir un regidor a quatre.

Finalment, la tinència d’alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància Núria Gibert ha explicat que les jornades del 8 de març -Dia Internacional de les Dones- i de les vagues de cures mundials "van ser uns dies molt feliços".

 

Participació