FGC

Comencen les obres per instal·lar les pantalles acústiques a l’estació de FGC de Sant Cugat

L’actuació consisteix en la col·locació de pantalles per disminuir la contaminació acústica en un tram de via de 300 metres del ramal sentit Terrassa

Les obres començaran a partir del 6 de juliol | FGC
per NacióSantCugat, 9 de juliol de 2020 a les 10:58 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha començat les obres per a la instal·lació de pantalles acústiques a l'estació de Sant Cugat per disminuir la contaminació acústica en un tram de via de 300 metres del ramal sentit Terrassa. L'apantallament acústic es recobrirà de vegetació per minimitzar l'impacte visual de l'obra i quedi integrat en el paisatge. El pressupost de l'obra és d'1,1 milions d'euros i té una durada prevista 11 mesos. 
 

Imatge del resultat final una vegada s'acabin les obres Foto: Sergi Baixas


Les pantalles projectades tenen una alçada d'entre tres i cinc metres i estan formades per panells fonoabsorbents recolzats sobre un sòcol de formigó i encaixats entre suports d'acer. Els panells són de formigó porós per tal d'atenuar el soroll provinent del pas dels trens.

El projecte també inclou allargar la vorera del carrer Andana, al costat de la via de FGC i ara interrompuda i donar-li continuïtat. L'objectiu d'aquesta actuació serà unir la sortida de l'estació amb el pas sota el pont de l'avinguda de l'Enllaç evitant que la gent hagi de circular per la calçada o passar a la vorera de l'altre costat. 


En aquest projecte també està previst plantar una seixantena d'arbres nous i més de 8.000 unitats d'arbustos i plantes entapissants. Una actuació que compensarà la tala d'arbres que s'haurà de fer per realitzar la instal·lació. 
 

Imatge aèria de la zona on s'instal·laran les pantalles acústiques Foto: FGC
 

 

Participació