Tornen les Lectures a la Fresca reinventades amb propostes dedicades al confinament

Fins a sis lectures es podran gaudir durant el mes de juliol al Claustre del Monestir

Presentació de Lectures a la Fresca, confitades.
Presentació de Lectures a la Fresca, confitades. | Lali Puig
08 de juliol del 2020
La pandèmia del coronavirus ha fer reinventar maneres de fer i de comunicar-se i també maneres d'expressar-se. És el cas de les Lectures a la Fresca que enguany es presenten sota el títol de "Confitades". En l'acte de presentació, al pati de l'Ateneu santcugatenc, la seva directora, Dolors Vilarassau, va explicar que enguany "han tingut temps per la reflexió" i que "el coronavirus ha donat molts fruits creatius". 

El lema i el disseny del tradicional vano de les Lectures és precisament un pot de fruita confitada que després d'estar molt temps confitada "ha fet la revolució", apuntava Vilarasau. El seu autor és el dissenyador gràfic Ignasi Bassó. 

En total s'han creat sis Lectures que es podran gaudir, durant els vespres de juliol al Claustre del Monestir de Sant Cugat, dins de la programació Sant Cugat Escena, que ha presentat l'Ajuntament i que té un segell totalment local. La proposta cultural es dividirà entre els dijous 9, 16 i 23 de juliol.
 

Presentació de Lectures a la Fresca, confitades. Foto: Lali Puig


A diferència d'altres anys i per mesures de segurat, les lectures no es podran fer a les plaçes de la ciutat però a banda de la vuitantena de persones que hi assisteixin, també es podran seguir en directe per streaming. 

La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, va explicar que poc a poc "la cultura torna a agafar les regnes de la societat" i que a tots "ens obliga a pensar en formats diferents i posara menys gent a l'escenari i a baix". En aquest sentit, les lectures han estat creades pensant amb els actors que les interpretaran i sempre amb el confinament com a eix central. 
 

Presentació de Lectures a la Fresca, confitades. Foto: Lali Puig