Neix «Acompanya'm», una entitat d'orientació per a famílies amb fills amb discapacitats

Una iniciativa sorgida d'un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat per acompanyar a famílies debutants

Imatge durant la presentació d'Acompanya'm
Imatge durant la presentació d'Acompanya'm | Sergi Baixas
07 de juliol del 2020
Actualitzat el 08 de juliol a les 10:19h
Aquest dimarts, 7 de juliol, Sant Cugat ha donat la benvinguda a la nova entitat santcugatenca "Acompanya'm". Una entitat que ha nascut per iniciativa pròpia d'un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats diverses i de diferents edats. Coneixedors dels problemes i obstacles tant per als infants i pares en el moment de prendre decisions adequades, "Acompanya'm" sorgeix per orientar a les famílies debutants en aquestes etapes vitals per al conjunt del nucli familiar.

Durant l'acte, l'entitat ha reivindicat a l'Ajuntament "anar de la mà" per crear una ciutat inclusiva i la fundació d'una escola d'educació especial a la ciutat; la disposició d'una persona referent a Serveis Socials on poder tenir contacte directe i transmetre prioritats; i que es reservin tests pel diagnòstic de coronavirus per a les famílies. 

Debut, itinerari, incertesa, solitud, caos, recursos, culpabilitat, responsabilitat i confiança, són algunes de les paraules que han ressonat entre les voltes del Celler Modernista davant d'una seixantena de persones. L'objectiu de l'entitat, que s'oferirà serveis d'orientació per a les famílies, és aconseguir normalitzar la discapacitat i que aquestes persones "no normatives" tinguin una digna qualitat de vida".

Per la seva banda, l'alcaldessa Mireia Ingla, que ha acudit a l'acte de presentació, ha manifestat l'"orgull" que suposa posar en marxa aquesta entitat que mereix "tot el suport institucional". Escola d'educació especial és un repte de la ciutat que ha d'esdevenir una realitat.