Cs critica la «frivolitat» de l'equip de govern pels pressupostos del 2020

La formació taronja assegura que aquests pressupostos provocaran la fugida de molts santcugatencs de la ciutat

Cs presenta un total de 169 esmenes als pressupostos de l'equip de govern
Cs presenta un total de 169 esmenes als pressupostos de l'equip de govern | Sergi Baixas
08 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:24h
Cs explota contra els pressupostos del tripartit per l'any 2020 i anuncia que, per ara, hi votaran en contra. El grup municipal, que ha presentat un total de 169 esmenes, considera que s'han entregat "molt tard" tenint en compte que la duració dels pressupostos són d'un any natural, de gener a desembre, sent un "pressupost per a només cinc mesos vista". 

2704
De les 169 esmenes presentades per Cs 59 són de supressió, 88 de modificació i 22 d'addició. Pel que fa a les 59 esmenes de supressió representen un total de menys d'11 milions d'euros pel pressupost; les de modificació de menys de 2 milions d'euros; i les d'addició de més de 8,3 milions. Un còmput global d'impacte net de menys de 4,5 milions d'euros sobre el pressupost actual. 

"Hi ha partides que no són executables per qüestions temporals i que, tot i això, queden reflectides i dotades de pressupost". "És ridícul", assevera el portaveu de Cs, Aldo Ciprian. "No és un pressupost expansionista, és una presa de pel. Com és que hi ha partides destinades per la ReVolta o per la Festa Major que s'han suspès?", es pregunta el regidor Sergio Blázquez.

Des de la formació també critiquen la "frivolitat" de l'equip de govern a l'hora de presentar aquests pressupostos, assegurant que han sumat més de 3,7 milions d'euros en partides "prescindibles" davant de la tessitura actual. La regidora Munia Fernández lamenta la "falta de sensibilitat" del govern després de les conseqüències que ha deixat la pandèmia al municipi. "Plantejar aquests gastos en la situació actual és un insult a la intel·ligència de tots els ciutadans", ha esbitzat. 

En aquest sentit, els taronges també troben a faltar mesures de contenció pel coronavirus i possibles rebrots. "Són uns pressupostos amb més de 1.200 partides en les quals no es fa cap menció a la Covid-19". Una situació "molt greu" a la qual el consistori ha d'estar preparat i delimitat en els pressupostos perquè els costos no superin els ingressos, afegint que l'equip de govern no ha fet un "càlcul adequat d'ingressos". 

"Paraules buides"

"No és ni un pressupost social, ni progressista ni d'esquerres", diu Ciprian. "Són paraules buides per vendre fum; ens han presentat al juny el pressupost que tenien pensat al febrer abans de la pandèmia", remata Blázquez. També critiquen al tripartit haver fet un esforç mínim per a la contenció de la despesa. "Aquest pressupost provocaran la fugida de molts santcugatencs de la ciutat", assegura.   

Així doncs, Cs aposta per la reducció de la despesa en carrils bici potenciant el servei de transport urbà. Exigeixen que es replantegin les partides destinades a cultura i el replantejament des de zero de Promusa. Per altra banda, aposten per atorgar ajudes directes a famílies amb menors amb discapacitats i persones que no puguin fer front al lloguer, fomentar un servei de ludoteca i modular una gestió municipal de suport al dol pels veïns.