Empresa

Una companyia amb seu a Sant Cugat aposta pel cultiu de cànnabis medicinal

L'empresa està a l'espera d'aconseguir les autoritzacions de l'Agència Europea de la Medicina

per NacióSantCugat , 7 de juliol de 2020 a les 18:15 |
L'estimació seria produir 1.500 quilos de flor seca anuals | Pixabay
Canamedics, pionera en el cultiu de cànnabis a Espanya, ha firmat recentment un acord amb Medcann Pharma per aconseguir genètiques registrades per al desenvolupament d'un projecte de cultiu industrial de cànnabis per a ús mèdic i científic.

Segons publica el diari d'informació econòmica de salut PlantaDoce, la companyia amb seu a Sant Cugat, està a l'espera d'obtenir enguany les autoritzacions pertinents de l'Agència Europea del Medicament. Malgrat que en un primer moment s'havia publicat que l'hivernacle de més de 1.500 metres i les plantes de processament estarien ubicades a Sant Cugat, en realitat està previst que es construeixin en un altre punt indeterminat de la demarcació de Barcelona abans que finalitzi l'any per posar-se a treballar en ple funcionament a mitjans de 2021. 


Així doncs, l'objectiu de Canamedics seria recollir la primera collita i ja comercialitzar-la a partir de setembre de l'any vinent. L'estimació del conseller delegat de l'empresa és produir 1.500 quilos de flor seca anuals. 

A Espanya es pot cultivar cànnabis però no vendre'n. "Volem estar preparats quan es permeti comercialitzar", explica el cofundador de l'empresa Luis Comas que es mostra confiat que cada vegada més països regulin el seu ús. 

 

Participació