Urbanisme

La tala del centenar d'arbres d'Abat Marcet, aturada fins a nova votació

L'Ajuntament ja està treballant per organitzar un nou procés participatiu de cara a setembre

per Sergi Baixas, Sant Cugat | 7 de juliol de 2020 a les 14:10 |
Des del consistori es vol buscar el màxim consens possible | Sergi Baixas
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La tala del centenar d'arbres del carrer Abat Marcet queda aturada. Ahir per la tarda, l'Ajuntament havia convocat al veïnat a assistir a una reunió "expositiva" per informar-los de l'inici del projecte de reurbanització del carrer, però es van trobar amb una important "divisió".


En la trobada telemàtica, el regidor de Serveis Urbans José Gallardo, explica que, davant les crítiques de part del veïnat, des del consistori no tenen la "certesa" que el procés de recollida de signatures impulsada per un veí en concret per "reemplaçar tots els arbres" del carrer per garantir l'accessibilitat de les voreres, s'hagués dut a terme amb totes les garanties. Així doncs, s'ha presentat una solució per assegurar la participació ciutadana.

"Nosaltres busquem que hi hagi el màxim consens i el mínim enfrontament possible entre els veïns del carrer", manifesta Gallardo. Per aquest motiu, s'ha optat per esperar als resultats d'una segona votació, per propietari i pis del conjunt del carrer amb el 100% del padró i conduïda pel propi Ajuntament, per assegurar que aquesta vegada tothom tingui veu i que ningú pugui dir que no ha pogut participar.


"La visió que tenia l'Ajuntament sobre el projecte estava desvirtuada i, amb el resultat d'aquesta segona votació, tindrem una radiografia global i real de què vol el carrer", explica el regidor de Serveis Urbans.

Així doncs, ara es posaran sobre la taula dos projecte: el primer, el que ja estava enllestit i s'anava a aprovar ahir mateix que suposava fer el carrer normal, arreglant voreres i deixant espais per aparcar, amb un replantament de la meitat de tots els arbres talats; i el segon, que consistiria a anivellar el terra i fer una plataforma única salvant l'ecosistema de l'arbrat.


Si acaba s'acaba apostant per la segona opció, Gallardo avisa que s'haurà de refer el projecte i aleshores potser no es podrien començar les obres fins al 2022. Tot i això, el regidor recorda que el problema seguiran sent les arrels dels arbres, que continuaran ocasionant desperfectes en les canonades i el clavegueram de la zona. "Hi ha més afectació que la que es veu a la superfície", apunta. Per ara, caldrà esperar als resultats d'aquesta segona votació que es preveu pel mes de setembre. 

 

Participació