Torra assegura que «no hi ha perill» d'un rebrot general, però no descarta més tancaments puntuals

El president de la Generalitat ho ha assegurat en una visita a Fundació Catalonia Creactiva a Cerdanyola del Vallès

El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la visita a les instal·lacions de Catalònia Fundació Creactiva
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant la visita a les instal·lacions de Catalònia Fundació Creactiva | Twitter
NacióSantCugat
06 de juliol del 2020
Actualitzat a les 14:31h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que "no hi ha perill" d'un rebrot generalitzat a Catalunya que dugui al Govern a decretar un confinament global. Torra assegura que "tots els brots del país estan controlats", tot i que no descarta més tancaments puntuals per afrontar cada cas particular. "Prendrem les decisions més oportunes en cada moment", ha afirmat després que aquest cap de setmana es decidís confinar la comarca del Segrià, per un nou brot de coronavirus.
  En una visita a les instal·lacions de Fundació Catalònia Creactiva, ubicades a Cerdanyola del Vallès, Torra ha volgut llençar un missatge de "tranquil·litat" i ha demanat a la ciutadania que es mantingui una "tensió positiva" vers la pandèmia. El president subratlla que la Generalitat està "preparada" per donar la resposta necessària a la situació actual, i assegura que no es tracta d'una segona onada.

Catalònia Fundació Creactiva

La visita del president a les instal·lacions vallesanes es deu al recent reconeixement de l'entitat amb el certificat Global Safe Site atorgat per Bureau Veritas. La fundació catalana s'ha convertit en la primera de l'estat espanyol en rebre aquest reconeixement per les bones pràctiques i el compliment de la normativa contra la pandèmia.

Durant el pic de la crisi sanitària, a les instal·lacions de la fundació hi va haver 530 persones confinades, entre els edificis de residència, llars i pisos tutelats que gestionen a Cerdanyola, Ripollet, Rubí, Terrassa, Montcada i Reixac, Sant Cugat del Vallès, Vilassar de Dalt i l'Hospitalet de Llobregat. La fundació ha invertit 550.000 euros a afrontar la crisi.

Catalònia Fundació Creactiva atén més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual, trastorn de conducta, malaltia mental afegida i risc d'exclusió.