VÍDEO Un vallesà vol pujar els 11 cims de més de 3.000 metres del Pirineu en menys de 72 hores

Cesc Martínez ha engegat una campanya de micromecenatge per a poder produir un documental sobre la gesta

LaTorre
06 de juliol del 2020
Cesc Martinez és estudiant de Comuniació Audiovisual, alpinista i corredor de muntanya.
Cesc Martinez és estudiant de Comuniació Audiovisual, alpinista i corredor de muntanya. | Ivette Mañalich

TRÀILER DOCUMENTAL REPTE PIRINEUS 3.000 from Ivette Mañalich on Vimeo.

El terrassenc Cesc Martínez vol fer història als seus 22 anys. Aquest estudiant de Comunicació Audiovisual, alpinista i corredor de muntanya es troba immers en una campanya de micromecenatge per fer realitat el seu somni, pujar 11 cims de més de 3.000 metres d'altitud del Pirineu català en tres dies. D'aquesta manera, la gesta quedaria immortalitzada en un documental.

La campanya de recol·lecció de fons, engegada a través de la plataforma TotSuma, té com a objectiu recaptar 4.500 euros amb què es podrien pagar els costos de la peça audiovisual. Fins ara, més de 40 donants han fet enfilar la xifra als 2.000 euros, pel que encara en falten per a poder afrontar econòmicament el projecte.

Amb aquests diners es pagaria la gasolina dels trajectes, l'allotjament en càmpings, el menjar i l'equip tècnic i de producció que l'acompanyarà en aquesta aventura. El documental aniria a càrrec d'Ivette Mañalich, companya de classe del protagonista a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Martínez pretén recórrer més de 200 quilòmetres sense utilitzar cap vehicle a motor, pel que es desplaçaria a peu i també faria algun tram en bici. La ruta té més de 9.200 metres de desnivell positiu. El primer dia transcorrerà per la rodalia de la Pica d'Estats, la muntanya més alta de Catalunya, que el corredor pujarà juntament amb cinc cims.

El segon dia, el jove recorrerà 119 quilòmetres en bicicleta de carretera entre el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça, on ascendirà a peu el cim del Punta Alta. En la tercera i última jornada, l'alpinista es proposa travessar la cresta dels Besiberris de nord a sud, on coronaria el Pic de Comaloforno i per últim, el Tuc de Molieres, a Vielha. Consulta aquí tots els detalls de la ruta.

Amb aquest treball, l'estudiant pretén mostrar la disciplina i esforç d'un jove per aconseguir els seus objectius per animar l'espectador a lluitar per les seves grans metes, relata a la web. D'altra banda, vol promoure l'esport a la natura i crear consciència sobre la bellesa i la preservació dels Parcs Naturals de Catalunya, ara que aquests espais "s'han massificat".