educació

Reforç del transport públic per arribar a l'hora als exàmens de selectivitat a la UAB

Millores en el servei de Rodalies, FGC i autobús en diferents poblacions del Vallès Occidental

per NacióDigital, 6 de juliol de 2020 a les 11:15 |
Un tren a l'estació de Sabadell Parc del Nord | Juanma Peláez
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimarts arrenca la selectivitat i per tal de donar resposta a la mobilitat que es generi, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l'àrea de Barcelona ha coordinat amb els operadors de transport públic una programació del servei reforçada. Considera que bona part de les necessitats “quedaran cobertes” per l’oferta habitual dels darrers dies, “que ja es troba al 100%”.

Tot i així, s’apuntalaran algunes línies, sobretot aquelles que connecten amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): Rodalies posarà en marxa les línies R7 i R8 amb un horari especial adaptat a les necessitats de les proves. A més, el servei de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) funcionarà al 100% i es farà un reforç dels agents d’estacions.També es prestarà el servei de la línia de bus B6 (UAB-Badia-Barberà-Sabadell) amb l’horari de matí adaptat per garantir que s’arribi amb temps suficient a les PAU. També es millorarà el servei a Polinyà, població amb uns intervals de pas entre autobusos “massa amplis” per arribar a la UAB amb transport públic.


A més, des d'aquest dilluns els autobusos de Palau-solità i Plegamans a Sabadell, que no entraven en aquest municipi, passaran a fer-ho i permetran fer un transbordament a FGC-Creu Alta per arribar a la UAB.

El servei de la línia exprés e3 funcionarà al 100% amb reforços a l’hora d’accés a les PAU, i l’autobús propi de la UAB que arriba a les estacions de Renfe també funcionarà.


 

Participació