ERC celebra l'aniversari del nou govern de Sant Cugat: «Convenia passar pàgina»

L'acte de presentació del llibre d'Oriol Junqueras ha comptat amb la presència del vicepresident, Pere Aragonès, l'alcaldessa Mireia Ingla, Roger Junqueras, Ernest Maragall i Elisenda Alamany

Imatge de l'acte de presentació del llibre d'Oriol Junqueras
Imatge de l'acte de presentació del llibre d'Oriol Junqueras | Sant Cugat
02 de juliol del 2020
Actualitzat el 03 de juliol a les 10:00h
El Celler Cooperatiu de Sant Cugat ha acollit aquesta tarda la presentació de l'últim llibre d'Oriol Junqueras Parlant amb tu d'amor i llibertat (Ara Llibres), escrit des de la presó. Més d'un centenar de persones, s'han aplegat per rendir homenatge a la figura i trajectòria del pres polític republicà.

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha inaugurat l'acte confessant que aquesta presentació en realitat és una "excusa per parlar de l'Oriol". Una persona que "deixa petjada" i que ha decidit posar la seva capacitat intel·lectual al servei de les persones, explica. Un llibre ple d'anècdotes que acaba sent un "cant a l'amor i a la llibertat".

Per la seva banda, el portaveu d'ERC Barcelona, Ernest Maragall ha manifestat que "encara li haurem d'agrair a la presó poder gaudir d'aquest llibre", ha manifestat. Un "tresor" que esdevé un "retrat de la figura i d'allò que representa la figura de l'Oriol", afirma. En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora Elisenda Alamany, que ha valorat el regal d'un dels "millors polítics que ha parit Catalunya". 

Finalment, l'acte ha acabat amb un parlament del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha celebrat l'aniversari del nou govern de Sant Cugat. Un any al capdavant del consistori vallesà en el qual ha assegurat que "s'ha fet una gran feina". Una ciutat a la qual li "convenia passar pàgina per construir un nou Sant Cugat". L'acte també ha comptat amb l'intervenció de Roger Junqueras, germà del líder republicà empresonat a Lledoners.

"Parlant amb tu d'amor i llibertat"

El president d'ERC, Oriol Junqueras, es mostra confiat que malgrat estar empresonat aconseguirà "sumar per guanyar" perquè les generacions del futur "no hagin d'anar mai més a la presó per defensar el dret a vot i el benestar de tothom". En el llibre, que recull les cartes que Junqueras ha enviat a la seva dona i que els han ajudat durant l'empresonament, el polític recorda com els "enemics de la democràcia i del bé comú" s'han acarnissat sobre aquells que "estimen i defensen la justícia i la llibertat".

"Malgrat tot, no ens hem rendit mai. Per aquesta raó tornem a ser a la presó", ha dit. El republicà publica un llibre que comparteix els seus referents literaris des d'un punt de vista humanista i sentimental. El volum aborda l'amor per la família i texts d'autors de la literatura universal.  El mateix Junqueras manifesta que no es tracta d'un "llibre d'història ni una biografia", sinó un intent de "descobrir i gaudir d'alguns texts d'alguns autors de la literatura universal de tots els temps".