L'exposició «Patufet, on ets? Aureli Capmany» es pot visitar a Sant Cugat fins al setembre

S'ha inaugurat aquest dimecres 1 de juliol a la Casa de Cultura

Inauguració de l'exposició 'Patufet on ets? Aureli Capmany' a Sant Cugat.
Inauguració de l'exposició 'Patufet on ets? Aureli Capmany' a Sant Cugat. | Aj. Sant Cugat
Redacció
02 de juliol del 2020
Actualitzat el 03 de juliol a les 9:37h
L'exposició Patufet, on ets? Aureli Capmany 1868-1954 ha aterrat aquest dimecres a Sant Cugat, amb la seva inauguració a la Casa de Cultura. La mostra sobre Aureli Capmany, 
s’estructura en deu mòduls temàtics amb imatges, textos i objectes que va guardar al llarg de la seva vida. En finalitzar la inauguració, grups de cultura popular i tradicional de la ciutat han fet una petita exhibició a la plaça de l'Om. 

Campany va néixer l’any 1868 al barri del Born de Barcelona, fill d’una família amb botiga i obrador de cistelleria. L’any 1900 decideix els dos grans temes que el guiaran tota la vida: el folklore de Catalunya i la història de Barcelona.

Autor de més de sis-cents textos, desenvolupa una gran activitat al voltant de les cançons, les danses, les rondalles, les festes, els costums, els jocs, les arts escèniques, etc. És impulsor de nombroses iniciatives culturals i ciutadanes, col·labora en nombroses entitats culturals, funda orfeons i esbarts dansaires, explica rondalles i imparteix conferències per tot Catalunya.

Un dels seus projectes més estimats és la revista infantil En Patufet, que idea, dirigeix i edita durant l’any 1904. Després d’una vida plena d’activitat, mor a Barcelona l’any 1954.

També es projecta un audiovisual en forma d’auca que recorda la vida de Capmany en diverses facetes i es poden escoltar el conte En Patufet i la cançó El Gegant del Pi. Un llibre-catàleg de títol homònim a cura de Montserrat Garrich, comissària de l’Any Aureli Capmany i de l’exposició, completa la mostra. Ara, els santcugatencs que ho vulguin, la podran visitar fins el pròxim 9 de setembre. 
 

Inauguració de l'exposició 'Patufet on ets? Aureli Capmany' a Sant Cugat. Foto: Aj. Sant Cugat