Els veïns de la Floresta i les Planes posaran en marxa un «consultori de campanya autogestionat»

Està previst que els CAP dels dos barris estiguin tancats fins a finals de setembre

Concentració per l'obertura dels consultoris de la Floresta i les Planes.
Concentració per l'obertura dels consultoris de la Floresta i les Planes. | Sergi Baixas
Sergi Baixas
01 de juliol del 2020
Actualitzat a les 17:58h
"No podem esperar fins a finals de setembre". El veïnat de la Floresta i les Planes s'organitzarà per posar en marxa un consultori de campanya autogestionat format per voluntaris -que tindrà lloc els dissabtes de forma alterna pels barris- per donar resposta i denunciar el tancament dels dos centres d'atenció primària durant l'estiu.

La Conselleria de Salut i MútuaTerrassa -que gestiona els centres sanitaris santcugatencs-, van informar el passat 22 de maig que els CAP de la Floresta i les Planes romandrien tancats fins a finals de setembre per mancança de personal i garantir els períodes de descans i vacances dels professionals sanitaris que van fer un sobreesforç durant el transcurs de la pandèmia del coronavirus.

No obstant, aquesta no és una solució "acceptable" que es tradueix en deixar "abandonada" a la població. Durant el Consell de Barri de la Floresta celebrat aquest dimarts 30 de juny, el veïnat apunta que si no hi ha canvis, es quedaran més de sis mesos sense els seus metges de referència; deixant com a única opció per ser atesos el desplaçament fins a Sant Cugat. Davant d'aquesta "vulneració al dret a la salut pública", reclamen l'obertura immediata dels consultoris amb personal mèdic que cobreixi les respectives baixes i amb una combinació d'atenció telemàtica i presencial.

Per la seva banda, la regidora de Salut Gemma Aristoy, assegura que l'equip de govern està "al costat" de les reclamacions dels veïns, i que des del consistori s'està traslladant les seves peticions a les administracions superiors per tal de trobar solucions. En aquest sentit, Aristoy explica que s'està estudiant implementar l'assistència a domicili, potenciant alhora el servei d'atenció sanitària amb un augment de línies telefòniques i videotrucades. 






El tancament fins a finals de setembre dels consultoris de la Floresta i les Planes ha aixecat queixes entre els veïns d'aquests dos barris de Sant Cugat. Coincidint amb la celebració del ple municipal del mes de juny, un centenar de persones s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament per reclamar la seva obertura.