El Club de Gimnàstica Artística Sant Cugat, tocat de mort

La presidenta de l'entitat esportiva avisa que "ara ja tot depèn de l'Ajuntament"

El Club de Gimnàstica Artística Sant Cugat veu poques esperances de poder continuar endavant
El Club de Gimnàstica Artística Sant Cugat veu poques esperances de poder continuar endavant | Club de Gimnàstica Artística Sant Cugat
30 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:02h
El Club de Gimnàstica Artística Sant Cugat ha quedat tocat de mort per la crisi del coronavirus.  L'entitat no pot fer front al pagament del lloguer de la nau on entrenen i de la vuitantena d'alumnes que han tingut aquest darrer curs, només n'han renovat 13. Aquest cap de setmana, la presidenta del Club Núria Palos anunciava el seu tancament.

Ràpidament però, la regidora d'Esports Gemma Aristoy, convocava en una reunió d'urgència amb Palos per trobar una solució i evitar el tancament definitiu de l'entitat de gairebé una dècada d'història. A dia d'avui, encara no hi ha data marcada al calendari i s'està en temps de descompte. Des del Club ja s'havia començat amb la venda de tot el material de l'entitat. Un procés que ha quedat aturat temporalment, donant de marge fins aquest divendres, a l'espera dels resultats de la trobada.

Tot i la convocatòria d'últim moment, Palos explica a NacióSantCugat que no té esperances de salvar el Club, ja que "mai ningú ens ha ajudat". "Portem des de l'inici, fa 9 anys, reclamant utilitzar una sala municipal per poder dur a terme la nostra activitat; em costa pensar que ens oferissin ara una alternativa que hem reclamat sempre: tenir un trosset de pavelló", apunta. "Ens han deixat caure malgrat que portem el nom de Sant Cugat per tot arreu", sentencia la presidenta.

Durant el cap de setmana, Aristoy va manifestar a través de les xarxes socials que l'Ajuntament no sabia la gravetat de la situació i va assegurar que el Club de Gimnàstica Artística no va enviar el document a la regidoria demanat per dissenyar una línia d'ajuts a les entitats més colpejades per la crisi de la Covid-19. Una afirmació que ha estat rebatuda contundentment per Palos afirmant que és "mentida" i que es va enviar el document dins del seu termini. "En aquell moment ja estàvem en una situació crítica, però tot ha empitjorat durant el mes de juny i a dia d'avui s'ha tornat insostenible", lamenta Palos.

El Club de Gimnàstica Artística avisa que "ara ja tot depèn de l'Ajuntament". La seva supervivència estarà condicionada a la viabilitat de l'alternativa oferida i si resultarà suficient per cobrir les despeses. "Aconseguir que ens cedissin un espai municipal seria clau, encara que fos compartit, sempre i quan no haguem de recollir el material cada vegada per alliberar l'espai, ja que resultaria inviable", senyala Palos. També indica que el material de gimnàstica artística és molt voluminós resultant impossible acceptar una opció que inclogués muntar i desmuntar el material cada jornada. Per tots aquests motius, la presidenta té el pressentiment que trobar una solució per tirar marxa enrere i salvar el Club serà "complicat".