Succès

Un jutjat de Cerdanyola prohibeix a una nena dir-se Mel malgrat que ja n'hi ha més de 100 a Catalunya

Un jutge va obligar els pares a posar-li un altre nom o, si no, n'hi haurien triat un d'ofici

per NacióDigital , 29 de juny de 2020 a les 17:00 |
Els pares li diuen Mel i només respon al nom de Mel, però legalment es diu Adela. Aquest és el cas recollit per TV3 d'una nena d'un any i mig que va ser inscrita com a Mel al registre civil de Cerdanyola, però que no va poder per la prohibició d'un jutge. La família denuncia que hi ha 125 persones que es diuen Mel a Catalunya.Laia Rovira, la mare, va decidir que li posaria Mel a la seva filla en sentir que una altra persona també es deia així. Antoni Calderón, el pare, ho va veure bé i van tirar-ho endavant, fins topar amb aquesta surrealista decisió judicial justificada per ser "un nom masculí d'origen hebreu".

Amb aquesta decisió, el jutge va donar tres dies a la família per canviar el nom de la nena o, de no fer-ho, se n'hi posaria un d'ofici. Els va proposar Melissa o Amèlia, però els pares no ho van acceptar i van recórrer.


La mare de la Mel no pot contenir les llàgrimes en parlar de la decisió del jutge: "M'acabes de treure la identitat de la meva filla, m'acabes de robar la meva filla. Vaig anar al jutjat i, si me'l trobo, me'l menjo", assegura.

La nena té un any i mig i el recurs pot tardar un altre any i mig en ser resolt. Així, els pares ja pensen com li explicaran la situació: "Hem lluitat fins al final i no ens n'hem sortit. Et dius Adela, com la teva besàvia, que també ens agrada molt i, quan tinguis 18 anys, t'ho canvies si vols", li diran quan sigui més gran.

 

Participació