Escarni multitudinari de la plantilla de Nissan a Sant Cugat on viu l'encarregat d'executar el tancament de les plantes

Els treballadors l'han escridassat a les portes de casa seva on hi han deixat un taüt amb un ninot amb el seu nom

Manifestació de Nissan a Sant Cugat.
Manifestació de Nissan a Sant Cugat. | Sergi Baixas
Sergi Baixas / Anna Mira
25 de juny del 2020
Actualitzat a les 20:45h
Al voltant de 1.500 treballadors de Nissan s'han fet sentir pels carrers de Sant Cugat aquest dijous a la tarda en una multitudinària protesta i escarni a les portes de la casa on, segons la plantilla, viu l'encarregat d'executar les tres plantes catalanes de l'empresa automobilística nipona. 
 
La plaça d'Octavià s'ha omplert de gom a gom per iniciar la marxa que ha recorregut diversos carrers del centre de la ciutat amb crits de "vamos a por la cabeza de Frank Torres" o "la próxima visita será con dinamita". Els treballadors responsabilitzen Torres de deixar 25.000 persones sense feina. 
 

Manifestació de Nissan a Sant Cugat. Foto: Sergi Baixas


Després de recórrer diversos carrers de la ciutat en direcció a l'Eixample, els treballadors s'han plantat a les portes del complex residencial de Torres on l'han escridassat i li han deixat un taüt amb un ninot amb la seva cara a la porta. Una acció que s'ha realitzat sense incidents tot i que els Mossos d'Esquadra han impedit que encenguéssin petards i el creméssin en aquell punt. 
 
A continuació, el miler i mig de treballadors que si res no canvia perdran la feina en els pròxims mesos s'han desplaçat fins a la plaça de la Vila, davant de l'Ajuntament, i allà finalment, han cremat el taüt enmig d'una gran expectació. Els organitzadors han instat a Nissan a asseure's a la taula per negociar el manteniment dels seus llocs de treball i no una compensació econòmica. Els convocants no descarten tornar a venir a Sant Cugat. 
 
La protesta, organitzada per CCOO ha tingut per objectiu donar a conèixer a la ciutadania "qui és la persona designada per tancar les nostres plantes", ha assegurat Juan Carlos Vicente, president del comitè d'empresa de Nissan. Segons Vicente "la decisió de tancament encara pot ser reversible" per l'aliança que tenen amb Renault i ha apuntat que la pròxima manifestació serà en una fàbrica de fundició de Cantàbria, que treballa per Nissan. 

 

Manifestació de Nissan a Sant Cugat. Foto: Sergi Baixas


Ampliada.