Els treballadors de Nissan convoquen un acte de protesta per aquesta tarda a Sant Cugat

Segons els organitzadors de la manifestació, l'encarregat d'executar la decisió de la multinacional japonesa de tancar les plantes de Nissan a Catalunya és veí de Sant Cugat

Treballadors de Nissan manifestant-se pel tancament de la planta, a la Gran Via de Barcelona
Treballadors de Nissan manifestant-se pel tancament de la planta, a la Gran Via de Barcelona | Aina Martí/ACN
NacióSantCugat
25 de juny del 2020
Actualitzat a la 13:33h
Els treballadors de Nissan han convocat un acte de protesta a Sant Cugat per aquest dijous a les 18 h. L'objectiu és mantenir viva la lluita per la continuïtat de les plantes automobilístiques catalanes i protegir els seus llocs de treball. 

Una acció que busca informar la ciutadania santcugatenca que un veí del municipi és l'encarregat d'executar la decisió de la multinacional japonesa de tancar les plantes de Nissan a Catalunya, que deixarà sense feina a unes 25.000 persones.

Des de Comissions Obreres insisteixen en que el tancament de les fàbriques seria un "greu error" i demanen a la direcció de Renault, responsable en l'àmbit europeu de l'aliança Nissan-Renault-Mistubishi, a buscar una alternativa industrial per a les plantes, que segons diuen, "han demostrat sobradament la seva capacitat productiva i una plantilla altament qualificada".

Els sindicats ja han anunciat que no negociaran acomiadaments i des del comitè d'Empresa exigeixen un "pla industrial de futur per a les fàbriques catalanes" que garanteixi l'ocupació dels treballadors.