Aquests són tots els actes organitzats per Sant Pere a Sant Cugat

L'Ajuntament, la Coordinadora d’Entremesos i les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Sant Cugat han organitzat diferents activitats adaptades a la situació sanitària d'enguany

El Seguici de Sant Pere es va celebrar dissabte passat i es retransmetrà dilluns 29 de juny a través de les xarxes socials
El Seguici de Sant Pere es va celebrar dissabte passat i es retransmetrà dilluns 29 de juny a través de les xarxes socials | Caparrots de Sant Cugat
NacióSantCugat
25 de juny del 2020
Actualitzat el 29 de juny a les 12:32h
Enguany, a causa de la crisi del coronavirus, Sant Cugat celebrarà un Sant Pere confinat. Malgrat tot, la Coordinadora d’Entremesos i les entitats de cultura popular i tradicional catalana de Sant Cugat han organitzat un conjunt d'activitats adaptades a la situació de pandèmia actual que se sumaran a les organitzades des de l'Ajuntament per mantenir l'"esperit i essència" de l'efemèride popular malgrat el confinament.

Aquest Sant Pere, dilluns 29 de juny, les Albades es dividiran en tres recorreguts diferents per preservar les mesures de seguretat i prevenció necessàries. L'activitat a càrrec de l'Escola de Música Tradicional de Sant Cugat (EMTSC) donarà el tret de sortida a les 8 h del matí. Tot i això, al final dels recorreguts no se celebrarà el tradicional esmorzar organitzat pels Caparrots de Sant Cugat.

A les 12 h del migdia, la Coordinadora fa una crida a participar per videoconferència en un Zoom multitudinari amb música en directe per fer el tradicional vermut de Festa Major. L'organització, que ha fet una crida a comprar els productes a La Fem, ha muntat un sorteig d'una panera amb regals de les entitats de cultura popular locals.

De cara a la tarda, a partir de les 17 h, s'emetrà a través de les xarxes socials el Seguici de Sant Pere que es va enregistrar dissabte passat amb drons. Trabucaries, Diables, Geganters, Caparrots, Sardanistes, Esbart, Grup Mediterrània, Bastoners, Castellers i l'Escola de Música Tradicional hi han participat.

El Paga-li, Joan i el concurs d'arrossos confinat

Tant la Comissió del Paga-li, Joan com els Amics dels Veterans i La Regalèssia havien preparat activitats alternatives davant de la situació d'excepcionalitat actual. Així doncs, la Comissió del Paga-li Joan, publicarà un vídeo aquest dilluns 29 de juny través de les xarxes socials amb un recull de tots els participants reproduint des de casa el ball sencer acompanyat amb música de la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Per altra banda, aquest diumenge 28 de juny s'anunciarà el guanyador del 40è concurs d'arrossos digital, en el qual els participants havien d'enviar un vídeo creatiu explicant el procés d'elaboració de l'arròs.

Racó Infantil

Diumenge 28 de juny, a les 18 hores, serà el torn per als nens i les nenes amb  diverses propostes. Hi haurà un vídeo-concert personalitzat expressament per a l’ocasió, amb la participació de Xiula, Damaris Gelabert, La Tresca i la Verdesca, Landry el Rumbero, Princeses Barbudes i El Pot Petit!
 
 
També hi haurà activitats per als més petits, de 0-3 anys, amb contes musicats i explicats per Toc de Retruc, companyia de teatre local. Des de l’àrea de Ciutadania s’ha promogut la narració gravada dels 4 contes publicats recentment  i que expliquen històries tradicionals de Bolívia, el Marroc, Itàlia i la Xina, països d’on provenen una part important de la població de Sant Cugat.
 
 
Amb la complicitat de diverses entitats de Sant Cugat (Diables, SCAPS, Fraternitat Morenada i també des de l’àrea d’Esports) s’han preparat 4 reptes familiars divertits per tal que les famílies enviïn les imatges tot realitzant-los a [email protected] i així muntar els vídeos finals que es podran veure també dins del Racó Infantil.

Connecta’t a la festa

Pel que fa a la música, comptarem amb el projecte Connecta’t a la festa que es farà en dues parts: les nits del 28 i del 29 de juny. Es tracta de 6 videoclips musicals amb 6 grups de la ciutat que combinaran la seva música amb una escenografia pròpia dels espectacles d’estiu. Ambientació i gravació altament cuidades de la mà de Roger Comella i Qué Rico Mambo!, professionals locals del món del cinema, la direcció, el guió i la realització.

Hi haurà les interpretacions de la Cia. Minimíssima, 2 Cèntims i Vinylics (dia 28, a les 21 h) i de Pasquines, Oldbit i Pulmón BeatBox amb la col·laboració de l’Escola General Giap, (dia 29, a les 21 h) que han estat enregistrades al Teatre de Mira-sol amb l’equip de la Xarxa de Centres Culturals Polivalents i que es podran veure a través de les xarxes socials.
 
Jocs a Instagram

Durant aquests dies, la Coordinadora ha organitzat diferents activitats a Instagram com ara un Trivial de Sant Pere amb preguntes sobre les entitats de la Coordinadora; un joc d'endevinalles amb filtres; i un seguit d'stickers (adhesius) per a missatges de Whatsapp per "fer-los córrer" del 25 al 29 de juny, durant els dies que s'hauria d'haver celebrat la Festa Major de Sant Cugat.

Més activitats

Tanmateix, Geganters i Caparrots han preparat una sorpresa vinculada amb el Ball del Vano i el Ram que es farà pública dilluns 29 a les 20 h del vespre. L'Esbart prepara un recopilatori de videodanses hereves del confinament, mentre que el Grup Mediterrània farà diferents activitats relacionades amb l'actuació que tenien programada per Festa Major.

Bastoners han organitzat un Geocaching Bastoner i una Matinada Bastonera confinada per dilluns 29 de juny. Per la seva banda, els Gausacs han impulsat un recapte d'aliments per fer "un gran castell d'aliments" que durarà fins el 28 de juny. Durant les properes hores s'aniran desvelant més sorpreses.