Els comuns porten al Parlament la reobertura dels CAP de la Floresta i les Planes

A petició de Sant en Comú, han registrat una bateria de preguntes a la Conselleria de Salut sobre els centres de sanitaris santcugatencs

Jèssica Albiach i Marta Ribas, aquest divendres al Parlament de Catalunya.
Jèssica Albiach i Marta Ribas, aquest divendres al Parlament de Catalunya. | Roger Arnau
Sergi Baixas / Anna Mira
25 de juny del 2020
Sant Cugat en Comú ha registrat una bateria de preguntes dirigides a la Conselleria de Salut respecte a la reobertura dels CAP de la Floresta i les Planes per tal d'elevar les reivindicacions veïnals i posar de manifest el dèficit d'inversió i serveis que aquests dos barris pateixen.

Els comuns consideren que "l'única solució satisfactòria és la reobertura immediata" dels dos consultoris i insten al Departament de Salut a replantejar la decisió presa fins al moment i negociar amb MútuaTerrassa, qui gestiona els centres, tornar a posar en marxa del servei d'atenció primària per al veïnat dels dos barris santcugatencs, que a dia d'avui, s'han de desplaçar fins a Valldoreix o Sant Cugat per poder ser atesos.

Les preguntes que s'han entrat dirigides a la consellera de Salut, Alba Vergés, són les següents: 

–  6.000 persones de Sant Cugat estan sense el seu servei d’atenció primària en tancar el seu Consultori de referència a la Floresta o les Planes, quina és la data de reobertura i tornada a l’atenció habitual que s’hi prestava?
 
–  Considera el Departament de Salut que ha estat efectiu deixar barris amb tanta població sense atenció primària quan aquesta podria desenvolupar un paper clau en la detecció de casos i evitar-ne les complicacions?

–  Ha tingut la població de Sant Cugat garantida la visita mèdica als Centres d’Atenció Primària?

–  Amb quin criteri es decideix el tancament de CAP a barris que ja pateixen major dèficit d’inversió i serveis?

–  Considera el Departament de Salut que és una decisió adequada procedir al tancament de CAP que deixen a la població sense serveis de salut de proximitat quan a més hi ha dificultats en la mobilitat de les persones?

–  Es replanteja el Departament de Salut incrementar els recursos i horaris dels consultoris de les Planes i la Floresta i posar solució als dèficits dels que partia?



​​
​​
​​