Sant Cugat es bolca per visibilitzar el col·lectiu LGTBI+

S'han organitzat diverses activitats virtuals i l'Ajuntament ha pintat bancs i canviat semàfors amb l'objectiu de sensibilitzar

Presentació de la setmana de l'orgull LGTBI+ a Sant Cugat.
Presentació de la setmana de l'orgull LGTBI+ a Sant Cugat. | Anna Mira
23 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:25h
Enguany la setmana de l'orgull LGBTI+ es vol fer sentir més que mai a Sant Cugat. Sota el lema Sant Cugat, Orgullosa i diversa l'Ajuntament ha organitzat una programació pròpia per visibilitzar el col·lectiu LGBTI+ coincidint amb la celebració del Dia de l’Orgull LGTBI+, el pròxim diumenge 28 de juny. 

Donada la situació del coronavirus la campanya es desenvoluparà gairebé íntegrament de manera virtual. Està previst que al llarg de la setmana es facin diverses accions simbòliques.

D’aquesta manera, cada dia es publicarà als perfils de xarxes socials del Servei d’Atenció Integral LGBTI de Sant Cugat i de l’Ajuntament un curtmetratge amb temàtica LGTBI+ abordat des de diferents perspectives, infància, adolescència, edat adulta i 3a edat. Les produccions audiovisuals reflexionaran entorn de conceptes com el gènere, el cos, la identitat, l'amor i la diversitat.

Finalment el 28 de juny,  Dia de l'orgull LGTBI+, es publicarà un vídeo amb entrevistes a persones de la ciutat on es fa una reflexió sobre els drets, vivències i es visibilitza la necessitat de construir un Sant Cugat on la diversitat no sigui una anècdota sinó un valor central.

Visibilitzar a través del mobiliari urbà 

La tinenta d’alcaldia de Drets Socials, ​Núria Gibert, ha explicat que Sant Cugat s'ha sumat a campanya que la Generalitat ha impulsat amb elements de visualització en els bancs i els semàfors. "Entenem que això queda en l'àmbit simbòlic, però que és important fer accions de sensibilització i contra l'estigma i la LGTBIfòbia, que és el que estem treballant des del SAI. 

A més a més també s'han pintat diversos bancs de la ciutat amb la bandera irisada. En concret, l'acció s'ha fet a el Pla del Vinyet, a la Casa de Cultura, al Casal de Mira-sol, a la Pl. De la Creu d'en Blau de les Planes, i a la Pl. De l'Estació de La Floresta. 
 

Presentació de la setmana de l'orgull LGTBI+ a Sant Cugat Foto: Aj. Sant Cugat



També s'han canviat les figures dels semàfors per parelles diverses al Pla del Vinyet i Quatre cantons. En aquest sentit els regidors animen a la ciutadania a fer-se fotos amb el mobiliari i penjar-lo a les xarxes per fer-ho més visible. 

Durant el cap de setmana s’il·luminarà amb llum multicolor la façana de l’Ajuntament i es penjarà la bandera LGTBI+ onejarà a la plaça de la Vila, malgrat que el Tribunal Suprem ho hagi prohibit. En aquest sentit, Gibert ha expressat que "els drets humans no poden estar en discussió ho dicti el tribunal que ho dicti". A més a més, ha afegit que hi ha un acord de ple que dona suport a que la bandera es pengi. 

Per la seva banda, el regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha apuntat que "aquest any hem volgut visibilitzar el dia de l’orgull LGTBI amb els colors de l’arc de Sant Martí en diferents bancs de la nostra ciutat. Es poden veure els diferents bancs pintats pels districtes de Sant Cugat, així com un canvi en la senyalització d´alguns semàfors per reivindicar més visibilització per aquest col·lectiu”.

Programació curtmetratges

23 de juny: Infantil, Cua de sirena. 

24 de juny: Infantil i adolescència, Tyler. 

25 de juny: Adolescència i trans, Enmascarada. 

26 de juny: Adults, El mundo entero. 

27 de juny: 3a edat, Mai. 

28 de juny: Celebració Orgull. Presentació vídeo/entrevistes en col·laboració amb l'associació Lgtbisantcugat. Vídeo creat amb la finalitat de reflexionar i visibilitzar, opinions, vivències i mirades cap al futur en diversitat sexual i de gènere a la nostra ciutat. Les ciutadanes de Sant Cugat es mostren amb orgull i també parlen de la lluita pels drets LGBTI+.